Hakkında arama kararı bulunması nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Metin Uca'nın 12 Şubat Pazar günü Osmaniye'de yapacağı gösterisi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Haberi sosyal medyadan duyuran Metin Uca, "200’ü aşkın bilet satılmıştı. Ben kendi adıma tüm Osmaniyelilerden özür diliyorum efendim" dedi.

Dün gözaltına alınan Metin Uca'nın gösterisi iptal edildi

HABER MERKEZİ

Dün hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle Ankara'ya gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındıktan daha sonra serbest bırakılan televizyon programcısı Metin Uca, bugün de bir etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

Haberi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Metin Uca, 12 Şubat Pazar günü Osmaniye’de yapılması planlanan gösterisinin İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildiğini belirtti. 200’ü aşkın bilet satıldığı bilgisini veren Uca, "Ben kendi adıma tüm Osmaniyelilerden özür diliyorum efendim" dedi.

Metin Uca, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sevgili Osmaniyeliler! Ben Metin gelemiyorum. Niye mi? Çünkü Osmaniye’de ayın 12’sinde oynayacağımız gösterimiz İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Fatih Sultan Mehmet’in deniz kabuklarına olan merakının kitapta yer alışını yanlış değerlendiren biri nedeniyle geçirmiş olduğumuz soruşturmanın sonucu bu oldu. 200’ü aşkın bilet satılmıştı. Ben kendi adıma tüm Osmaniyelilerden özür diliyorum efendim.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline gelen Uca'nın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulaması yapıldı. Uca, Edremit Sulh Ceza Hakimliğince açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığının belirlenmesi üzerine gözaltına alındı. Metin Uca, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Metin Uca daha sonra yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanı'na, ‘Siz yasak diyorsunuz ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılarak yiyor, Kime inanayım’ sorusunu 'devlet büyüklerine hakaret’, ‘halkı kin ve nefrete sürüklemek’ olarak değerlendirmişler. İfademi verdim. Sayın savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı ve şimdi özgürüm" demişti.