Dünya emek mücadelesinden...

Hazırlayan: Mutahhar Aksarı muaksari@yahoo.com

SUUDİ ARABİSTAN: Göçmen inşaat işçileri iş bıraktı
United Seemac adlı Suudi inşaat şirketinde çalışan Filipinli, Hintli ve Pakistanlı 500’ü aşkın inşaat işçisi, bir yıldır ödenmeyen alacaklarının verilmesi için grevdeydi. Daha önce de iki grev yapılmış ama sonuç alınamamıştı. Suudi Arabistan’da her türlü gösteri ve grev yasa dışı.

NİJER CUMHURİYETİ: Üniversitelerde bir haftalık grev
Nijer Öğretim ve Araştırma Görevlileri Sendikası Başkanı Bakasso Sahabi’nin africanews internet sitesine yaptığı açıklamaya göre; ülke çapındaki tüm üniversitelerde okutmanlar ve öğrenciler; maaşların, bursların ve araştırma ödeneklerinin ödenmesi için bir haftalık greve gitti. Öğrenciler okutman sayısının artırılmasını da istiyor.

KENYA: 2 bin sağlıkçı grev yapıyor
Migori, Kakamega, Nakuru ve Nyeri eyaletlerinde 2 bin civarında sağlıkçı 6 aydır ödenmeyen maaşları için geçen hafta greve çıktı. Kenya Ulusal Hemşireler Sendikası, kasım ayında ülke çapında greve gideceğini duyurdu.

GÜNEY AFRİKA: Maden işçileri madene inmiyor
Impala Platinyum Holding’e ait platinyum rafinerisindeki 500 madenci, toplusözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine 27 Eylül’de greve gitti. İşçiler, konut ve fazla mesai ücretlerinin de artırılmasını istiyor.

Kaynak: (www.wsws.org)