Dünya emek mücadelesinden...

HAZIRLAYAN: Mutahhar Aksarı muaksari@yahoo.com

BURMA: Hafta sonu ücreti artsın
Yangon kentindeki Hlaing Tharyar Endüstri Bölgesi’nde kurulu Ever Sunny Foods adlı gıda fabrikasında bini aşkın işçi, hafta sonunda çift ücret ödenmesi için 20 Mart’ta greve çıktı. İşçiler her hafta sonu çalışmak zorunda bırakıldıklarını ve normal ücret ödendiğini belirtiyor.

PAKİSTAN: Sağlık emekçileri zam istiyor
Karnataka eyaleti Bengaluru kentinin Özgürlük Parkı, yaklaşık 10 bin sağlık emekçisinin eylemlerine sahne oluyor. 20 Mart’tan bu yana Sheshadri Road ve parkta uyuyan emekçiler, maaşlarının artırılmasını talep ediyor. Sorunun çözümü için eyalet hükümetiyle 19 Nisan’da görüşülecek.

PAKİSTAN: Belediye çalışanlarına 4 aydır maaş ödenmiyor
Punjab bölgesindeki Dera Ghazi Khan Belediyesi çalışanlarına 4 aydır maaşları ödenmiyor. Bunun üzerine 20 Mart’ta çalışanlar eylem yaptı. IMF, Pakistan hükümetinden özellikle yerel yönetimlerde harcamaların kısılmasını istiyor.

İşçiler 6 aydır aç
Hyderabad’daki Su ve Kanalizasyon İdaresi (WASA) işçilerine 6 aydır ücretleri ödenmiyor. Bu durum karşısında Hyderabad Kalkınma İdaresi İşçileri Sendikası, 19 Mart’ta greve gitti. Sendika, eğer 2 hafta içinde ücretler ödenmezse, suları keseceğini açıkladı.

HİNDİSTAN: Üniversitede kadro eylemi
Khyber Pakhtunkhwa bölgesinin Mardan kentinde kurulu Abdul Wali Khan Üniversitesi’nde Tüm İşçiler Birliği üyesi 130 emekçi, kadro isteğiyle 12 Mart’tan bu yana süresiz boykotta.

Kaynak: (www.wsws.org)