Dünya emek mücadelesinden...

Hazırlayan: Mutahhar Aksarı muaksari@yahoo.com

SRİ LANKA: Hemşireler iş bıraktı
Sri Jayewardenepura Genel Hastanesi’ndeki Kamu Hizmetleri Birleşik Hemşireler Birliği üyesi 150 hemşire, yeni uygulamaya konulan parmakizi tanıma sistemine karşı çıkarak 3 Ocak’ta iş bıraktı. Colombo Ulusal Hastanesi ile Göz Hastanesi hemşireleri de 4 Ocak’ta iş yavaşlattı.

FİLİPİNLER: Üniversitede eylem
Quezon’deki Ateneo de Manila Üniversitesi çalışanları, 6 aydır sonuçlanmayan toplusözleşme görüşmelerini protesto etmek için geçen hafta eylem yaptı. Ateneo Emekçileri ve İşçileri Sendikası’nın 250 üyesi, kentin caddelerinde yürüdü.

PAPUA YENİ GİNE: Hava tahmini durdu
Aralık ayında maaşlarındaki farkların çözüleceği sözünü alan ama yeni yılda da çözülemediğini gören Papua Yeni Gine Ulusal Hava Tahmin Servisi’ndeki işçiler 5 Ocak’ta greve başladı. Ulusal Hava Tahmin Servisi Sendikası grevin süreceğini açıkladı.

KOSTA RİKA: Ananas işçilerine polis baskısı
Los Chiles kentindeki Exportaciones Norteñas ananas plantasyonlarında işten çıkarmaların sona ermesi, asgari ücrette artış yapılması için 9 Ocak’ta greve başlayan işçilere, polis baskı yapıyor.

ABD: Bakımevindeki grev 2. ayında
Missouri eyaletinin Ferguson kentinde Hizmet Emekçileri Uluslararası Sendikası ile Hıristiyan Bakımevi arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Hemşireler; çalışma saatleri ve ücretlerin düşüklüğünden şikâyetçi.

Kaynak: (www.wsws.org)