Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), FIFA 2018 Dünya Kupası sırasında teröristler tarafından küçük insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilmesi planlanan saldırı girişimlerini önlediklerini ifade etti

''Dünya Kupası sırasında İHA’larla planlanan terör saldırıları önlendi''

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, bu yıl Rusya’da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası sırasında teröristler tarafından küçük insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilmesi planlanan saldırı girişimlerini önlediklerini söyledi. Bortnikov, İHA kullanımının denetlenmemesinin tehditlere yol açabileceğini de vurguladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov’a göre, FSB, Dünya Kupası sırasında İHA’lar kullanılarak yapılması planlanan terör saldırılarını önledi.

Sputnik'in haberine göre, özel kuvvetler ve güvenlik güçleri yöneticileri ile yapılan bir toplantıda konuşan Bortnikov “FSB, Rusya’da gerçekleştirilen FIFA Dünya Kupası sırasında teröristlerin İHA kullanma girişimlerini ortaya çıkarmak ve önlemek için gerekli tüm tedbirleri aldı” dedi.

Bortnikov, teröristlerin sadece şampiyona sırasında değil, diğer büyük çapta spor ve siyasi etkinlikler sırasında da benzer saldırı hazırlıkları yaptığını, ancak bunların FSB tarafından önlendiğini vurguladı.

‘İHA’ların kontrolsüz kullanımı tehditlere yol açabilir'

Bortnikov’a göre, İHA’ların kontrolsüz biçimde yayılması terör saldırılarında kullanılmalarına yol açabilir. Bortnikov “Olası tehditlerin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için İHA kullanımı denetim sürecini hukuki bir zemine oturmak için ortak çalışmalara geçilmeli” ifadelerini kullandı.