Dünya liderleri Pazar günü yapılacak Charlie Hebdo anmasına katılıyor, ırkçı Le Pen davet edilmedi

Charlie Hebdo katliamının şüphelilerinin öldürülmesinin yankıları henüz dinmemişken, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşamını yitirenleri anmak için Pazar günü yapılacak olan anma ve protestoya birçok dünya lideri katılacağını açıkladı. Fransa'da aşırı sağ Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen ise yürüyüşe davet edilmedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın davetini kabul ettiğini açıklayan Britanya Başbakanı David Cameron 'Birlik yürüyüşüne' Charlie Hebdo'nun değerlerini savunmak için katılacağını açıkladı.

Camerno'ın ardından İtalya Başbakanı Matteo Renzi, AB Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy da yürüyüş için Paris'te olacaklarını açıkladı.

'KORKUNUN BİZİ DEĞİŞTİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Renzi, "Pazar günü François Hollande ile birlikte olacağım. Korkunun bizi değiştirmesine izin vermeyeceğiz" derken, Rajoy ise ülkesinin terörizme karşı savaşta ve özgürlük mücadelerisnde Fransa'nın yanında olduğunu ifade etti.

'Birlik yürüyüşü' Republique Meydanı ile Nation Meydanı arasında gerçekleşecek.

Paris'te mizah gazetesi Charlie Hebdo'ya yönelik katliamın ardından Fransa genelinde ve dünyanın birçok yerinde eylemler düzenlenmişti. Meydanlara çıkan milyonlarca kişi, "Ben Charlie'yim" (Je Suis Charlie) dövizleri taşımış ve mumlar yakmıştı. Protestocular ayrıca 'Korkmuyorum' (Not Afraid) yazan pankartlar taşımıştı.

Charlie Hebdo saldırganlarını yakalamak için operasyon başladı: Kouachi kardeşler öldürüldü

Charlie Hebdo, 'aptalların kazanamayacağını' göstermek için haftaya yeniden raflarda olacak

Milyonlar, "Ben Charlie'yim" dedi