Basketbolda yarından itibaren tüm dünyanın gözü Japonya

Basketbolda yarından itibaren tüm dünyanın gözü Japonya'da olacak. 19 Ağustos'ta başlayacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası büyük bir şölene sahne olacak. Dünyanın en iyi basketbolcuları bu büyük organizasyon için sahada mücadele edecekler. Milyonlarca insan ise televizyonları başında bu önemli şampiyonayı takip edecek. Son anda wild card alarak Fl-BA kararı ile katıldığımız bu Dünya Şampiyonasında başarılı olmamız ülke basketbolü ve tanıtımımız açısından çok önemli. Ne kadar ileri turlara gidersek o kadar fazla sesimizi duyurma şansımız olur.

Hazırlık maçlarında iyi bir tablo çizen A millilerin şampiyona da neler yapacağını kestirmek gerçekten çok güç olacak.Çünkü hem tecrübesiz hem de çok genç oyunculardan oluşan takımın bir günü bir gününü tutmayabiliyor. Umarım hazırlık maçlarına göre çok zorlu geçecek şampiyona maçlarında hep iyi günlerinde olurlar. Çünkü çok sert savunma yapan takımların yer aldığı grubumuzda başarılı olmamız için yılmadan aynı savunma sertliğinde karşılık vermemiz gerekiyor. Maçlara güçlü Litvanya karşılaşması ile başlayacağız. Millilerimiz bu maçı kaybetseler bile morallerini hiç bozmadan turnuva maçları oynadıklarını unutmadan diğer maçlara konsantre olmaları gerekiyor.Özellikle Katar ve Avustralya maçlarını mutlaka kazanmamız gerekiyor.Yunanistan ve Brezilya karşısında ise iyi oynarsak maçları alabiliriz.Hatalı kadro seçimi ve Tanjeviç'e rağmen oyuncularımız başarılı bir sonuçla dönmeyi başarırlarsa onlara kocaman bir helal olsun derim.Bu kadar eksikle oralara gidip başarılı olabilmek her babayiğidin harcı değil. Özellikle Serkan Erdoğan ve İbrahim Kutluay'dan hem liderlik hem de başarılı oyun bekliyorum.Hazırlık maçlarında ortaya koydukları oyunla beni çok umutlandırdılar.

Maalesef bu Dünya Şampiyonası basında hak ettiği yeri bir türlü bulamıyor. Futbolda böyle büyük bir organizasyona katıldığımız zaman yer yerinde oynuyor. Nedense iş basketbola gelince kalemler yazmıyor. Böyle büyük bir şölende görev alacak millilerimizi yalnız bırakmayalım. Okuyucularımızın maçları daha rahat takip edebilmeleri için aşağıda şampiyona ile ilgili bilgileri derledim.

19 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan turnuva, 3 Eylül'de yapılacak olan final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuvanın ilk tur grup maçları Japonya'nın Sapporo, Hiroshima, Hamamatsu ve Sendai Kentleri'nde oynanacak. Toplam 4 grupta maçlar oynanırken, her grupta 6 takım mücadele edecek ve gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar, Saitama'da yapılacak ikinci tur müsabakalarına katılma hakkı elde edecek.

FIBA, 2006 Dünya Şampiyonası'nda önemli bir değişikliğe giderek, önceden 16 olan, turnuvada mücadele eden takım sayısını, dünyada basketbolün gelişimine katkı sağlamak amacıyla 24'e çıkardı. 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda zafere ulaşacak takım, 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda doğrudan katılma hakkını kazanacak. Japonya'daki finallerde, A Gru-bu'nda Venezüella, Lübnan, Sırbistan Karadağ, Nijerya, Arjantin ve Fransa, B Grubu'nda Almanya, Japonya, Angola, Panama, İspanya ve Yeni Zelanda, C Grubu'nda, Brezilya, Avustralya, Yunanistan, Katar, Türkiye ve Litvanya, D Grubu'nda ise Porto Riko, ABD, Slovenya, Senegal, Çin ve İtalya basketbol milli takımları mücadele edecekler.