'Dünyanın En Güzel Arabistanı'nın programı belli oldu

Turgut Uyar'ın başyapıtı sayılan Dünyanın En Güzel Arabistanı oyunu 2. sezonuna başladı. Son yıllarda iyi işlerle seyirci karşısına çıkan Ekip Tiyatro, Mirza Metin’in yönettiği “Dünyanın En Güzel Arabistanı”nı sergiliyor.

İkinci Yeni'nin üç büyük şairinden biri ve cumhuriyet sonrası Türkçe şiirin öncülerinden olan Turgut Uyar'ın 'başyapıt' diye tanıtılan destansı şiirlerini, düzenleyen ve sahneye uyarlayan Cem Uslu, oyunu tek kişilik performansıyla sahneliyor. Oyun 23 Kasım, 6 Aralık ve 13 Aralık’ta Beyoğlu kumbaracı50 sahnesinde,1 Aralık’ta Kadıköy Moda Sahnesi'nde izlenebilir.

Dünyanın En Güzel Arabistanı hakkında

Dünyanın En Güzel Arabistanı, Turgut Uyar‘ın 1959 yılında bugün yayın hayatına devam etmeyen Açık Oturum Yayınları‘ndan çıkan bir şiir kitabı. Kitapta arasında Göğe Bakma Durağı, Geyikli Gece, Büyük Ev Ablukada, Tel Cambazının Tel Üstündeki Durumunu Anlatır Şiirdir gibi Turgut Uyar’ın görece en bilinen şiirlerinin de yer aldığı 31 şiiri bulunuyor. Kitap daha önce şairin diğer kitaplarının yanında Can Yayınları tarafından, yayınevinin klasik beyaz kapak tasarımıyla basıldı. Ancak Turgut Uyar eserlerinin yayın hakları, Yapı Kredi Yayınları‘na geçince 'Dünyanın En Güzel Arabistanı' ayrı bir kitap olarak mevcudiyet gösteremedi, şairin bütün şiirlerinin yer aldığı Büyük Saat kitabında kendisine yer bulabildi. Daha sonra 2016’nın mart ayında Yapı Kredi Yayınları, 'Dünyanın En Güzel Arabistanı' kitabını Açık Oturum Yayınları’ndan çıkan ilk baskısının kapağına çok yakın bir kapak tasarımıyla yeniden bastı.

“Sevmek ve söylemek
Ardından iyilik gelir ister istemez
Bir orman buduyoruz uyanın farkına varın
Bir kasırgaya karşı duruyoruz
Bitkice değil şüphesiz ama tam insanca
Korkmayın dalgalardan yılmayın
Çekin kürekleri”

Oyun programı

23 Kasım Cuma / 20.30 / kumbaracı50

1 Aralık Cumartesi / 18.00 / Moda Sahnesi

6 Aralık Perşembe / 20.30 / kumbaracı50

13 Aralık Perşembe / 20.30 / kumbaracı50

dunyanin-en-guzel-arabistani-nin-programi-belli-oldu-531665-1.