Sony dünyanın ilk 4K çözünürlüğe sahip telefonu olan Xperia Z5 Premium modelini IFA 2015 etkinliğinde tanıttı.

Dünyanın ilk 4K çözünürlüğe sahip telefonu

Sony’nin geçtiğimiz aylarda tanıttığı ve Avrupa’da Xperia Z3+ olarak satışa sunduğu Xperia Z4 modeli tasarım ve donanım olarak pek yenilik sunmadığı için beklenen ilgiyi görmemişti. Kullanıcılar Sony’yi eleştiri yağmuruna tutmuştu. Almanya Berlin’de düzenlenen IFA 2015 etkinliğinde bu kez Sony 3 farkllı Xperia Z5 modeli tanıttı: Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact.

Bu üç model arasında Xperia Z5 Premium özellikleri açısından öne çıkıyor. Android tutkunlarının da beğenisini kazanan bu modelin en önemli özelliği 4K UHD çözünürlüğe sahip olması.

Donanım konusunda da iddialı olan Xperia Z5 Premium, Snapdragon 810 işlemci ve 3 GB bellek ile geliyor. Xperia Z5 Premium, Exmor RS sensöründen gücünü alan 23 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklına sahip arka kameraya ve 8 Megapiksel ön kamerya sahip. Arka kamera 5x kayıpsız zoom yapma ve Steadyshot özelliğine sahip. Xperia Z5 Premium, sadece 0.03 saniyede otofokus yapabiliyor.

Xperia Z5 Premium’un sağ tarafında yer alan güç tuşunda parmak izi okuyucusu yer alıyor. 3.430 mAh kapasiteli batarya Xperia Z5 Premium'a eşlik ediyor.

Xperia Z5 Premium diğer üst düzey Xperia modellerinde olduğu gibi IP65ve IP68 su ve toz geçirmez sertifikasına sahip. Xperia Z5 Premium, Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi ile satışa sunulacak. Xperia Z5 modelleri Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak.

Xperia Z5 Premium, siyah, gri ve altın renk seçeneklerine sahip.