Alternatif müzik grubu Madrigal, yeni teklisi ‘Seni Dert Etmeler’ ile dinleyici karşısında. Grubun vokalisti Anıl Erdem Cevizci, “İnsan dünyaya çivi çakmak, geçici bir zamanda kalıcı olmak ister, işte kendi bestelerimizi yaptığımızda en çok bunun tatminiyle moral buluyoruz” diyor

Dünyaya çivi çakmak istiyoruz

YAĞMUR BOZACI

2007 yılında temelleri atılan, 2015 yılından beri ise kendi bestelerini yapan yerli grup Madrigal ‘Seni Dert Etmeler’ ile dinleyiciyle buluştu. Modern elektronik-indie soundu ile oryantal ezgileri harmanlayan grup vokal ve akustik gitarda Anıl Erdem Cevizci, elektro gitarda Ceyhun Kaan Karakaş, bas gitarda Kaan Alıcı, klavye ve geri vokalde Burak Emir Kamacı, bateri ve geri vokalde ise Sanlı Akgün’den oluşuyor. Günümüzde yükselişte olan grupla yeni teklilerini bahane edip müzikal kariyerlerine ve hedeflerine yönelik grubun vokalisti Anıl Erdem Cevizci ile bir söyleşi yaptık.

►Müzikal yolculuğunuzu, Madrigal’in hikâyesini bize anlatır mısınız kısaca?

Madrigal grubunun temeli 2007 yılında atıldı. 2015 yılına kadar çeşitli şehirlerde sahne aldık, kendi şarkılarımızı ise 2015 itibariyle yayınlamaya kadar verdik.

İlk EP’miz ‘Neden Diye Sorma’yı 2015 yılının Mart ayında yayınladık ve çok güzel geri dönüşler aldık. Daha sonrasında 2017 yılında ‘Sonunda’, 2018 yılında ise ‘Yapboz’ teklilerimizi yayınladık. 2019 yılı ile birlikte tarzımızı biraz daha indie diyebileceğimiz bir noktaya kaydırma kararı aldık ve 2019 yılında ‘Kelebekler’ teklimiz ile bu kararımızın ilk ürününü dinleyicilerimize sunduk.

Son şarkımız ‘Seni Dert Etmeler’ ise 27 Mart’ta yayımlandı. ‘Seni Dert Etmeler’de modern elektronik-indie soundu ile Türk oryantal ezgilerini harmanlayarak dinleyicilerimize farklı bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Hem dunyaya-civi-cakmak-istiyoruz-715556-1.bugünü yakalayan hem de köklerimize bir dönüşü temsil eden bir şarkı yapmaya çaba gösterdik.

►Cover grubu olarak başladınız kariyerinize, daha sonra kendi şarkılarınızı bestelemeye karar verdiniz. Kendi şarkılarınızı besteliyor olmak nasıl bir his, cover söylemekten farkı ne?

Kendi şarkılarımız yaşamlarımızın birer parçası. İnsan kendisini anlatmak, derdini paylaşmak ister. Ve fakat hepsinden önemlisi dünyaya çivi çakmak, geçici bir zamanda kalıcı olmak ister. İşte kendi bestelerimizi yaptığımızda en çok bunun tatminiyle moral buluyoruz, en fazla buradan güç alıyoruz. Bu dünyaya bir şeyler bırakıyoruz.

Cover söylemek de tabii başka türlü eğlenceli. Şimdi onun da en güzel halini yapıyoruz, sevdiğimiz şarkıları tamamen kendi tarzımıza uyarlıyoruz.

Sonuç olarak ikisi de ayrı ayrı keyifli ama kendi işimizi yapmanın tatmin hissi çok kuvvetli.

►Henüz bir albüm piyasaya sürmediniz. Albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz? Çalışmalarınız var mı?

Kısa zaman içinde bir tekli daha yayınlayacağız. 2020 yılı bitmeden bir albüm yapmak bizim de en büyük hayallerimizden ve gündemlerimizden biri. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

►Kendinizi müzikal açıdan nerede görüyorsunuz?

Şarkılarımızı oluştururken indie soundlarını kullanmayı tercih ediyoruz. Ritmik altyapıların üzerine arabesk tınılar koymak hoşumuza gidiyor. Ve bunu yaparken özgün olmak ilk hedeflerimizden biri. İnsanlar bir yerde bizim şarkımızı duyduklarında “bu Madrigal” diyebilmeli. Açıkçası bunu da başarmaya başladık diye düşünüyoruz.

►Geleceğe dair planlarınız neler? Takviminizde yeni projeler, konserler var mı?

2020 yılı için konuşursak, biri mevcut teklilerimizde gerçekleştirdiğimiz gibi indie soundlarda olacak, biri de akustik olacak 2 albüm çıkarma planımız var.

Yakın gelecekteki tek temennimiz ise içinde bulunduğumuz şu süreci atlatıp bir an önce sahnelere dönmek. Bizi seven, bizim müziğimizde bir şeyler hisseden insanlarla bir an önce bir araya gelmek ve beraber şarkılar söylemek istiyoruz. Umarız bu çok uzun sürmez.