Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde dur ihtarını duymayan yurttaşlara biber gazı sıkan sivil polis Kürşat M. hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA
'Dur' ihtarını duymayan yurttaşlara biber gazı sıkan polise soruşturma
Fotoğraf: İHA

Nevşehir Valiliği, bir yurttaşlara biber gazı sıkarak gözaltına alan polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay geçtiğimiz gün Kozaklı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, sivil polis ekipleri durumundan şüphelendiği bir aracı durdurmak istedi.

"Dur" ihtarını duymadığı için araç sürücüsü yoluna devam edince ilçe merkezinde durdurulan araçtaki şahısları, sivil polis Kürşat M. biber gazı kullanarak gözaltına almak istedi.

Şahsın "oruçluyum" demesine rağmen polisin biber gazı sıktığı ana ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntüler tepki çekerken Nevşehir Valiliği de polis hakkında soruşturma başlattı. 

"HİÇBİR MUKAVEMET GÖSTERMEDİK"

Polise hiçbir mukavemet göstermediklerini ve biber gazı kullanılarak zorla gözaltına alındıklarını belirten Adem Yalçın, "Biz ilçede çatı işi yapıyorduk. İftar nedeniyle işi bıraktık ve bir eczaneye uğrayıp evimize gidecektik. İlçe merkezinde arkamızdan bir araç siren çalmış. Biz bu sireni duymadık. İlçe merkezinde eczane sormak için durduğumuz anda sivil bir araç önümüze durdu ve sonradan polis olduğunu öğrendiğim bir kişi direk araca gelerek hakaretler etmeye başladı. Hiçbir karşılık vermememize ve oruçluyum dememe rağmen yoğun bir şekilde biber gazı kullanarak darp etti. Daha sonra karakola götürdü ve şikayetçi olmadıklarını söyleyerek bizi tekrar bıraktı. Ben de iftar sonrası İlçe Jandarma ekiplerine giderek şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı.