Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Meftun Gürdallar ve Mücella Yapıcı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kirada oturdukları gecekonduları yıkılınca, durakta yaşamak zorunda kalan 9 ailenin durumunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Mahmut Kocameşe ile görüştü.

Durakkondu sakinlerinden Turan Yön'ün de katı ldığı, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Meftun Gürdallar, şöyle dedi:
"Hiç kimse 40-50 milyar verip mülk sahibi olmaya zorlanamaz. Gecekondu sahiplerine ev, hiçbir belgesi olmayanlara moloz bedeli verilmiştir. Gecekondularda kirada yaşamak zorunda olan aileler yok sayılmıştır. Ev bulmamız halinde durakta yaşayan vatandaşlara süresiz kira yardımı yapılacağı söylendi. Ama bu insanlar dilenci olmadığı için teklifi kabul etmedi. Onlar, devletin konutlarından ödeyebilecekleri kadar kira ile ev istiyorlar. Bir takı m insanlara kiralık konut verildiğini de biliyoruz. Ülkemizde bunun yasal altyapısı mevcuttur. TMMOB olarak sonuna kadar konunun takipçisi olacağız.''

Gürdallar gelişmeleri aktarmak için 13 Eylül günü Güzeltepe otobüs durağında bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

"EVİMİZ OLSA, 3 GÜN UYURUM"
Öte yandan yaklaşık 2 aydır durakta yaşayan 9 ailenin 24 saati toz, toprak, susuzluk ya da yağmurla mücadele içerisinde geçiyor. 'Durakkondu'nun 10 yaşındaki sakini Yağmur ''Banyo yapmadan nasıl okula gideceğim, burada nasıl ders çalışacağım? Bir evimiz olsa 3 gün yatıp dinleneceğim, başka hiçbir şey yapmayacağım" diye konuştu.