İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, 'Resmi Gazete'yi bekleyin" açıklaması ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınacağını kast ettiğini belirtti.

Durmuş Yılmaz, "Resmi Gazete'yi bekleyin" açıklaması ile neyi kast ettiğini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, 'Resmi Gazete'yi bekleyin" açıklaması ile neyi kast ettiğini açıkladı. Durmuş, "Cuma günü normalde Maliye Bakanı görevden alınacaktı. Onu kast ettim ama attığım tweet Maliye Bakanı'nın bakanlık ömrüne 1-2 gün ilave etti" dedi.

Yılmaz, Resmi Gazete'nin iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağını öne sürmüştü.

Yılmaz'ın bu açıklamalarının ardından Resmi Gazete'nin internet sitesi cuma akşamı yoğunluktan çökmüştü. Resmi Gazete'de herhangi bir atama ya da görevden alma olmaması üzerine Yılmaz, sosyal medya hesabından özür dilemişti.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un Karar TV'de sunduğu Bi'KARAR Ver programının konuğu eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. Yılmaz burada cuma günü yaptığı açıklamanın perde arkasını şu sözlerle aktardı: "Cuma günü normalde Maliye Bakanı görevden alınacaktı. Onu kast ettim ama attığım tweet Maliye Bakanı'nın bakanlık ömrüne 1-2 gün ilave etti. O tweet Türk lirasına verilen bir destekti. Ama destek kısa süreli oldu."