Dursun Özbek'ten Sneijder açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni transfer Mariano'nun imza törenin ardından Galatasaray kulübünde gündeme gelen konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Yeni gelecek oyuncular var'

Transfer çalışmaları hakkında konuşan Başkan Dursun Özbek, ''kadro yapısındaki eksikleri gidermek için transfer sezonu boyunca çalışmalarımız devam edecek. Ne kadar futbolcu satmışsak o kadar transfer yapmış durumdayız. Yeni gelecek oyuncular da var. Galatasaray'ın 2017-2018 sezonunda mali yapısına zarar verecek hiçbir faaliyet içinde değiliz. Önemli bir yıl, kritik bir yıl. Her zaman olduğundan daha dikkatli davranıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

'Ayrılık kaçınılmaz olur'

Sneijder konusuna değinen Dursun Özbek, ''Bu tek taraflı alınmış bir karar değil. Mayıs ayında karşılıklı konuşulan bu ayrılık kararı detaylar nedeniyle bugüne gelmiştir. Tek taraflı, Galatasaray'ın antrenörünün istedi-istemediği polemiğine sokmak yanlış. Galatasaray tarihine bakın; oyuncular belli bir periyotta misyonlarını tamamlar ve kariyer planlaması çerçevesinde ayrılık kaçınılmaz olur.'' şeklinde konuştu.

'Östersunds maçı bir yol kazası'

Galatasaray'ın, İsveç'ten şok bir yenilgiyle dönmesini değerlendiren Özbek, ''İstemediğimiz bir skorla karşılaştık, bunun bir yol kazası olarak kabul edilmesi gerekir. Perşembe günü bu kazanın tamiri için hep birlikte en iyisini yapacağımızdan eminim.

'Tudor'un arkasındayız'

Östersunds yenilgisi sonrası Teknik Direktör Igor Tudor'un kulüpteki geleceğinin tartışılmaya başlanmasıyla ilgili olarak konuşan Başkan Özbek, Tudor'u Galatasaray'a faydalı olacağını düşünerek biz getirdik. Şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü. Yönetim nerede duracak? Elbette Tudor'un arkasındayız.

Dursun Özbek Açıklama 1

Dursun Özbek Açıklama 2