Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarındaki kazada ölen Türk yolcular ve 5 mürettebatın cesetlerinde yapılan adli tıp inceleme

Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarındaki kazada ölen Türk yolcular ve 5 mürettebatın cesetlerinde yapılan adli tıp incelemesinde, uçağın düşüş nedenine ilişkin bulgulara rastlanılmadığı bildirildi.

Cumhuriyet Savcılığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kazada ölen 29 Türk ve yabancı uyruklu 5 mürettebatın kimliklerinin kesin olarak belirlenebilmesi amacıyla, cesetler ve birinci derecede yakınlarından alınan doku ve kan örneklerinin karşılaştırma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, uçağın düşürüldüğü iddialarını da dikkate alarak yapılan adlı tıp incelemesinde, cesetler üzerinde bu yönde bulgulara rastlanılmadığını ifade ettiler.

Uçak mürettebatı yabancı uyruklular Ale-xey Ganzha (Rusya), Anatolie Seflediuc (Moldova), Drigorii Ciupricov (Moldova), Petru Sirbu (Moldova) ve Serhy Mashtalyar'ın (Ukrayna) cesetlerinin de henüz belirlenmediğini ifade eden yetkililer, kesin tespit için bu kişilerin yakınlarından doku ve kan örneklerinin istendiğini bildirdiler.

Yetkililer, cesetlerden birinin karışmış veya tamamen yanarak yok olmuş olabileceği şüphesinin de DNA çalışması sonunda ortaya çıkacağını kaydettiler.