Ukrayna’da 8 Ocak sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşen uçakla ilgili şu ana kadar 6 kişi tutuklandı. Kara kutuların Ukrayna ya da Fransa’da açılması bekleniyor

Düşürülen Ukrayna uçağı için 6 tutuklama

İran, Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili şu ana kadar 6 kişinin tutuklandığı açıkladı. İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, 3 kişinin kefaletle serbest bırakıldığını, 3 kişinin ise tutukluğunun sürdüğünü söyledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından 11 Ocak’ta yapılan açıklamada, Ukrayna uçağının “hassas askeri bir noktanın” üzerinden geçerken “insani hata” sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü kaydedilmişti.

Devrim Muhafızları, uçağın düşürülmesinden birkaç saat önce İranlı general Kasım Süleymani’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD saldırısında öldürülmesine karşılık ABD’nin Irak’taki üslerine füze saldırısı düzenlemişti. Uçağın kara kutuları ise ülkedeki ekipman eksikliği nedeniyle hala incelenemedi. Kara kutuların Ukrayna ya da Fransa’da açılacağı duyurulmuştu.

■ AA