Antalya'da, kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü bulunan Duygu Çelikten'i (30) öldüren Veli Ünder'in (38) ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Duygu Çelikten'i öldüren Ünder'e verilen ömür boyu hapis cezası onandı

Antalya'da kayıp olarak aranırken, bıçaklanmış cansız bedeni toprağa gömülmüş halde bulunan Duygu Çelikten'in katil zanlısı Veli Ünder'in ömür boyu hapis cezası onandı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Duygu Çelikten, 6 Eylül günü, fatura ödemek için evden çıktı. Kent merkezine gelen 2 çocuk annesi Çelikten, Veli Ünder'in otomobiline bindi. Ancak ikiliden bir daha haber alınamadı. Duygu Çelikten'in ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Ardından da kızlarını bulmak için bir televizyon programına katıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Duygu Çelikten'in cansız bedenini, 20 Eylül günü Kepez ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde buldu. 30 santimetre derinliğe gömülüp, üzeri taşla kapatılan Çelikten'in yapılan otopside sırtı ile göğsünden bıçaklandığı, başına da sert bir cisimle vurulduğu belirlendi.

PARA KARŞILIĞI GÖMDÜRMÜŞ

Şüpheli Veli Ünder, 29 Eylül akşamı Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ormanda, kulübede saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan Ünder, ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Daha sonra adliyeye sevk edilen Ünder, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Veli Ünder'in, Duygu Çelikten'in cansız bedenini, arkadaşı Mahsun Demiralp ile Serhat ve Doğukan Özcan kardeşlere 50 bin TL karşılığı gömdürdüğü tespit edildi. 3 şüpheli de gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ile hassas terazi ele geçirilen Özcan kardeşler ile Demiralp de tutuklandı.

YARGITAY KARARI ONADI

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Veli Ünder'e 'kasten insan öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verildi. Heyet, cezada herhangi bir indirim yapmadı. Diğer sanıklar Mahsun Demiralp, Serhat ve Doğukan Özcan'a da 4'er yıl hapis cezası verildi. Heyet, sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nce onanan karar, sanık avukatları tarafından Yargıtay'a taşındı. Yerel bölge adliye mahkemesinin kararlarının yerinde olduğunu belirten Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, hükmün onanmasına oy birliği ile karar verdi. 1'inci Ceza Dairesi, sanık avukatının temyiz istemlerini esastan reddederek, hükmü onadı.

(DHA)