Saat 15.40 sularında merkez üssü Düzce olan ve İstanbul'dan da hissedilen 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre kentte saat 21.35'te 11.21 km derinliğinde bir deprem daha meydana geldi.

Düzce'de 5.2'lik deprem

Marmara Bölgesi’nde İstanbul’dan da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Deprem saat 15.40 sularında yaşandı.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünün 5.2, merkez üssünün ise Düzce olduğunu belirtti.

Depremin derinliği 7.9 km olarak açıklandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 5 olduğu ifade edildi. AFAD ayrıca, ilk anda olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI

Düzce'de 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından 4,1 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre, artçı sarsıntının merkez üssü İçmeler-Gölkaya oldu.

Artçı sarsıntının derinliği ise 4 kilometre olarak belirtildi.

21.35'TE BİR DEPREM DAHA

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre kentte saat 21.35'te 11.21 km derinliğinde bir deprem daha meydana geldi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. Soylu, “Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir” dedi.

DÜZCE VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Düzce'de yurttaşlar paniklere evlerinden dışarıya çıktı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

YERLİKAYA İLE İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'umuzda da hissedilen Düzce merkezli depremle ilgili ilimizde herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı" açıklamasını yaptı.

BAKAN KURUM: İNCELEME BAŞLATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depremle ilgili bir açıklama yaparak, “Merkez üssü Düzce olan ve çevre illerimizden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Düzce'mize ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

"HASTANEYE BAŞVURAN 2 KİŞİ VAR"

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar hastanelere başvuran 2 kişi olduğunu bildirdi.

AA'ya konuşan Yılmaz, merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Depremin ardından hastaneye başvuranlara ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Şu ana kadar hastanelerimize başvuran 2 kişi var; biri panik halinde koşarken düşmüş yaralanmış. Bir de panikle yüksekten atladığını değerlendirdiğimiz vatandaşımız var. İkisinin de durumu iyi" ifadelerini kullandı.