E-bilete karşı taraftarlar sokağa çıktı: Faşşo Lig'e hayır!

Futbolu daha da endüstriyelleştirip taraftarları fişleyen Passolig uygulamasına taraftarların tepkisi sürüyor. Taraftar Hakları Dayanışması Derneği'nin çağrısıyla dün Kadıköy'de toplanan taraftarlar, E-Bilet ve Passolig uygulamasını protesto etti.

Sol Açık Taraftar Grubu ile birlikte TekYumruk, Beleştepe, Kızılaslan başta olmak üzere birçok taraftar grubunun bulunduğu kalabalık, Kadıköy Boğa'dan meydana doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında sık sık “Ali İsmail Korkmaz tribünler unutmaz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Susma haykır E-bilet’e hayır”,  “Faşşo Lige hayır” sloganları atıldı. Eylem esnasında Spor polisinin aldığı önlem ve TOMA’ların getirilmesi dikkat çekti.

“Tribünlere gitmeyerek ancak tribünlerle birlikte mücadelenin büyütüleceğinin” vurgulandığı açıklamada “endüstriyel futbola karşı takım renkdaşlığının ön plana çıkartılacağı” bildirildi. Açıklamanın ardından “aldım, verdim, ben seni yendim” ile başlayan bir maç gerçekleştirildi. Kale ve golün olmadığı E-biletsiz maçta “futbol aşkının başladığı sokaklara geri dönüş” çağrısı da yapıldı. Alkışlar ve sloganlarla eylem sona erdi.