Dün düzenlenen Elle Style Awards 2023 ödül töreninde yaptığı konuşmada 'depremzedelere' yönelik açıklaması sosyal medyada gündem olan oyuncu Eda Ece'den açıklama geldi. Eda Ece, "Mizahi bir şekilde ele aldım. Bu kadar büyük acıları şaka yaparak da aşıyorsun. Ne kadar iyi niyetli biri olduğumu herkes bilir. İsteyen istediği kişiye oy verir. Fesatça bakmak linççi tayfanın işi" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Eda Ece'den depremzedelerle ilgili tepki çeken sözlerine ilişkin açıklama

Oyuncu Eda Ece, dün düzenlenen Elle Style Awards 2023 ödül töreninde "Yılın Elle Kapak Kızı" ödülünü aldı.

Eda Ece'nin ödül konuşmasında depremzedelerle ilgili sarf ettiği "Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık" sözleri ise tepkilere neden oldu.

Eda Ece, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından paylaştığı videoda konuyla ilgili açıklama yaptı. Ödül aldığı dergi kapağının şubat ayı kapağı olduğunu hatırlatan oyuncu, törendeki konuşmasında bu nedenle depreme değindiğini vurguladı.

Ece, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ben ödülü şubat Elle kapağı ile aldım. Biz kapağı çektiğimiz anda deprem felaketi oldu. Herkes bu iş için uğraştık. Beni takdim edelerken deprem konusu geçti, niye böyle bir şey söyleyeyim? Konu buydu. O yüzden bunu söyledim. Bir sürü deprem travması yaşamış arkadaşlarım var. Ailesinden kaybı olan arkadaşlarım var. Hassas travmadan zona oldum. Neden dalga geçeyim? Dalga yazan zaten art niyetli. Mizahi bir şekilde ele aldım. Bu kadar büyük acıları şaka yaparak da aşıyorsun. Mizah ile bazı şeyleri kurtarıyorum. Benim yapım bu. Bunun içinde bir hakaret yok. Ne kadar iyi niyetli biri olduğumu herkes bilir. Bunun içinde hakaret falan yok. 

Linççi tayfa sandık şakama bozulmuş. Ben kendim özgür birey olarak başkasının özgürlüğünü savunmayacak biri değilim. Özgürlük herkese. İsteyen istediği kişiye oy verir. Fesatça bakmak linççi tayfanın işi. Tek bir hassasiyetim var, kötü niyetle kimsenin acısını tetikleme amacım yok. Baştan sona pandemiden başlayarak bir sürü şaka yaparak şubat Elle olduğu için bir şey söyledim. Herkesin özgürlüğüne, travmasına saygılı bir birey oldum. Bunlar benim dünyamda yok. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu güzel ülkemi ne kadar sevdiğimi beni tanıyan herkes biliyor. Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Linççi tayfadan da daha çok seviyorum."