Türk Lirası'nın Bulgar Levası karşısında değer kaybetmesi nedeniyle Edirne’de alışveriş yaptığı belirtilen Bulgaristan vatandaşları, en fazla temizlik malzemeleri alıyor.

Edirne'ye gelen Bulgarlar en fazla temizlik malzemesi alıyor

Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar, Türk Lirası'nın Bulgar Levası karşısında değer kaybetmesi nedeniyle Edirne’de alışveriş yapıyor. Bulgar vatandaşlarının en çok temizlik malzemeleri aldıkları görülüyor.

ANKA'dan Gökhan Tuzladan'ın haberine göre, Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarından son 24 saatte ülkeye giriş yapan 8 binden fazla kişinin büyük bir kısmının Edirne’de alışveriş yaptıkları belirtiliyor.

Resmi veriler, bu sınır kapılarından son 24 saatte giriş yapan araç sayısının ise 3 bin 235 olduğunu gösteriyor. Edirne cadde ve sokakları ile otoparklarında Bulgar plakalı araçlar görülüyor.

"BİZİM PARAMIZIN DEĞER KAYBETMESİ ONLARA YARADI"

Market işletmecisi Demir İşcan, “En çok tuvalet kağıdı, deterjan, yumuşatıcı, şampuan ve temizlik malzemeleri alıyorlar. Onların paraları değerli olduğu için ucuz geliyor ve alışverişini yapıyorlar. Bizim paramızın değer kaybetmesi onlara yaradı” diyor.