Mimar ve Şair Efe Duyan'ın ilk romanı ‘Başka’ kitapseverlerle buluşuyor. Kitap, Yitik Ülke Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Efe Duyan'ın ilk romanı ‘Başka’ raflardaki yerini aldı

Efe Duyan'ın kaleme aldığı ilk romanı 'Başka', Yitik Ülke Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Başka; bir gecede empati kurma becerisini yitiren insanlığın ilaçla kontrol altına alınmasını, Empati Denge Merkezi’nde çalışan psikiyatrist Oktay Balmumcu’nun empati ilaçlarının yardımıyla toplumun içine düştüğü bu büyük psikolojik yıkımı atlatması için verdiği büyük çabayı anlatıyor.

İstanbullu bir psikiyatrist olan Oktay, bağlayıcılar sayesinde başkalarının duygularını deneyimlemekten büyük heyecan duyan bir empati savunucusudur. Öte yandan, bağlayıcılar tehlikesiz olmaktan uzaktır. Bağımlılık yapmakta ve yüksek dozda alındığında, kişilik kaybına varan ağır sonuçlar doğurmaktadır. Devletin empati yetisi üzerindeki baskısı artarken, Oktay hem geçmişinin sırlarıyla yüzleşecek hem de kendi inançlarını sorgulamaya başlayacaktır.

EFE DUYAN KİMDİR?

Sıkça Sorulan Sorular (2016), Tek Şiirlik Aşklar (2012) ve Takas (2006) adlı şiir kitaplarının sahibi olan Efe Duyan Paper Ship (İngiltere, 2013), Avrupa Şiiri Antolojisi Grand Tour (Almanya, 2019) ve 21. Yüzyıl Yenilikçi Şiirler Antolojisi EUROPOESIE’de (İngiltere, 2019) şiirleriyle yer aldı.

Şiirlerinden bazıları Almanca, Bosnaca, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Estonca, Fransızca, Hırvatça, Hollandaca, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Kürtçe, Letonca, Litvanyaca, Macarca, Makedonca, Maltaca, Romence, Slovence, Slovakça, Ukraynaca ve Yunancaya çevrilip yurt dışında yayımlandı.

Türk-Amerikan Şiir Günleri, İmgelerin Mozaiği: Uluslararası Gaziantep Şiir Festivali, Uluslararası Çevrimdışı İstanbul Şiir Festivali ve PAGE BREAK Jelgava Şiir Festivali’nin yaratıcılarından olan Duyan, Riga RISEBA Üniversitesi’nde mimarlık dersleri veriyor.