Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 2021 yılını değerlendirdi. Atay, “Efeler’in 3 tarafı jeotermallerle kaplanmak isteniyor. Yaz saati uygulamasına geçilse jeotermalin ürettiği elektriğin on katı tasarruf yapabiliriz. Ayrıca benim halkım bu zehirli gazları solumak zorunda değil” dedi.

Efeler jeotermallerle kaplanmak isteniyor

Aycan KARADAĞ

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 2021 yılında yaptıkları çalışmalarını BirGün’e anlattı. Pandemi sürecinde birçok proje yaptıklarını belirten Atay, son dönemde ekonomik krizden dolayı bazı yatırımları yapamadıklarını söyledi.

Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Pandemi ile ilgili olarak Efeler ilçesinde büyük bir özveriyle çalıştı işçilerimiz. Bu süre zarfında biz bir tek işçi bile işten çıkartmadık. Artı olarak çok çalışan işçilerimize de emeği geçen, alın teri döken işçilerimize de biner lira ikramiye verdik. Daha fazlasını hak ediyorlar ama imkânımız bu kadar maalesef. Eğitimle ilgili çok iyi çalışmalar yaptık. Şu ana kadar 2 kreş açtık. Üçüncüsünü de gelecek ay açacağız. Bu kreşlerin birinde de nöbetçi kreş uygulamasına geçtik. Ebeveynler akşam bir düğün-derneğe ya da bir tiyatroya gidecekleri zaman çocuklarını önceden bildirmek şartıyla nöbetçi kreşe bırakabilecekler. Efeler halkının böyle bir imkânı olduğunu bilmesini ve bundan yararlanmalarını istiyorum” diye konuştu.

Atay sözlerine şöyle devam etti: “Kitap kafeler açtık. Şu anda iki işleyen kitap kafe mevcut biri yolda sonra öbür ay bir tane daha açacağız. İlkokul öğrencisinden üniversite mezununa kadar birçok farklı yaş skalasından gençler geliyor. Gençlerin hepsi oturup kitap okuyorlar, derslerine çalışıyorlar. Bilgisayarlarımız var onların istedikleri gibi kullanabilmesi için. Çay kahve de onlara imkânımız. Efeler ilçesi büyük bir ilçe ancak gençlerin saat beşten sonra oturup da ders çalışabilecekleri bir yer yoktu. Kitap kafelerde istedikleri saatlere kadar oturabiliyorlar. 25-26-27 Mart’ta bir gastronomi şenliğimiz olacak ana temamız ise zeytinyağı ve enginar olacak. Anlaşmalı çiftçilik yaptırıyorum. Yalnızca kadınların çalışacağı bir fabrika kurduk. Enginar bir taraftan girecek konserve olarak çıkacak. Açılışını da ocak ayında yapacağız.”

Kentin jeotermalerle başının dertte olduğunu aktaran Atay, “Efeler ilçesinin 3 tarafı jeotermallerle kaplanıyor. Mevcut jeotermal santralların yanına yenilerini eklemeye çalışıyorlar. Yani düşünün bir ilçenin 3 tarafı jeotermal kuyularla çevrilmiş burada yaşanabilir mi? Biz elektrik üretimine karşı değiliz. Elektriği her yerde üretebilirsiniz. Güneşten yararlanabilirsiniz. Dünvwyanın en özel meyvesi incir burada yetişiyor. Burada da jeotermaller var. Yaz saati uygulamasına geçilse jeotermalin ürettiği elektriğin on katı tasarruf yapabiliriz. Onu geçtim benim halkım bu zehirli gazları solumak zorunda değil. Benim, halkımın insanca yaşayabilmesinden, temiz hava soluyabilmesinden başka bir arzum yok. Biz yasaların uygulanmasını istiyoruz. Yasa ne diyor tarım arazisinde olmaz diyor, şehir merkezine uzak olmalı diyor. Şimdi bunlar hem şehir merkezine yakın hem de tarım arazisinin içine yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.