Efes Selçuklu kadınlar deprem bölgesindeki yurttaşlar için dayanışmayı büyütüyor. Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremzedelere ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı.

Efes Selçuk’tan depremzede kadınlar ile dayanışma
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Depremin ilk gününden bu yana afet bölgesine destek olan Efes Selçuk halkı dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Kadınlar, Efes Selçuk’tan deprem bölgesine uzanan dayanışmanın her adımında yer alıyor. Afet bölgesinde tarımsal üretime destek olan kadınlar ilk fidelerin dikimini gerçekleştirirken, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle afet bölgesinde kadınlara kadın pedi, hijyen malzemeleri, çocuk bezi, erzak, oyuncak, çadır, odun, yiyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak üzere afet bölgesine gitti.

Ceritoğlu Sengel özellikle kadınlar ve çocuklarla yakından ilgilenerek, gün boyu depremden etkilenen yurttaşları çadırlarında ziyaret ederek onlara Efes Selçuk halkı tarafından gönderilen ihtiyaç malzemelerini teslim etti. Ceritoğlu Sengel Osmaniye’de sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında süreç ile ilgili bilgi vererek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve on beş ilçe belediyemiz ile Osmaniye bölgesinden mesulüz. Yarbaşı Belediyesi ile depremin ilk günlerinden bu yana irtibat halindeyiz. Biz istenilen ihtiyaç malzemelerini teslim ediyoruz. Yarbaşı Belediyesi de başka ilçelerden istenilen ihtiyaçları da yerlerine ulaştırıyor. Daha önceden de söylediğimiz gibi tek elden bire bir teslimatları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Efes Selçuk Belediyesi olarak Efes Selçuk halkının teslim etmiş olduğu mamulleri bölgeye teslimini gerçekleştirdik” dedi.