Efkan Ala'dan Ferhat Encü'ye: Polisle işbirliği yap...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dün sabah saatlerinde kaldığı evin kapısı özel harekât polisleri tarafından kırılan Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encü'ye "Normal mantıkta bu vekilin polisle işbirliği yapması gerekir" dedi.

Ala, "Normal mantıkta bu vekilin polisle iş birliği yapması gerekir. Oradaki evlerde arama yapılacak mı yapılmayacak mı buna yargı karar verir" dedi.

'VEKİLİN OLMASI GEREKEN YER MECLİS'
AA'ya konuşan Bakan Ala, HDP'li Encü'ye karşı şu ifadeleri kullandı: "Milletvekili milletin sorunlarını çözmek için vardır. Görevleri budur. Polis orada terörist faaliyetleri sonlandırmak için var. Normal mantıkta bu vekilin polisle iş birliği yapması gerekir. Oradaki evlerde arama yapılacak mı yapılmayacak mı buna yargı karar verir. Bir vekilin olması gereken yer meclis, özgürlüklerin, vatandaşların hukukunu savunmak."

"Teröristlere karşı oradaki çocukların eğitim hakkını savunmak, esnafa sahip çıkmaktır, vatandaşın yürüme hakkını savunmaktır. HDP'li vekilin yaptığı siyaset değildir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu demokrasiyi hendeklere gömmeye çalışmaktır. Bölge insanının dirayetini hendeğe gömmektir."

18 BELEDİYE BAŞKANINA İŞLEM
Bakan Ala, belediye iş makinelerinin hendek kazılmasında kullanıldığı iddiaları üzerine, "18 belediye başkanı ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapıldı. Hem adli hem de idari soruşturma açıldı. Bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı" diye konuştu.

Kaldığı evin kapısı kırılıp üzerine silah doğrultulan Encü: Vekile bunu yapan halka ne yapmaz