4. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni pandemi şartları nedeniyle bu yıl çevrimiçi düzenlendi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştirilen törende kazanan karikatüristlere ödülleri canlı yayında, sembolik olarak verildi.

Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’na çevrimiçi ödül töreni

BirGün/EGE

Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğiyle düzenlenen 4. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül töreni pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl çevrimiçi düzenlendi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve Konak Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Yazar Yaşar Aksoy, Karikatürist Ercan Akyol, gazeteciler Uğur Dündar, Fatih Portakal, İsmail Saymaz, Müyesser Yıldız, Ünsal Ünlü, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve ödül kazanan karikatür sanatçıları katıldı.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan 4. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni’nin açılış konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili, İGC Onursal Başkanı Gazeteci Atila Sertel gerçekleştirdi. Ödül töreninin moderatörlüğünü de üstlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, karikatür sanatının evrensel bir buluşma alanı olduğuna dikkat çekti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışmada eserleri dereceye giren karikatüristlere ödülleri sembolik olarak takdim edilirken, yapılan konuşmalara 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları damga vurdu. Yarışmanın birincisi Orhan Öztürk’e ödülünü Uğur Dündar verirken, yarışmanın ikincisi Engin Selçuk’a ödülünü Müyesser Yıldız verdi. Üçüncü olan Nuhsal Işın ise ödülünü Barış Pehlivan’dan aldı.

Jüri Özel Ödülü’nü Kerem Yörük’e sembolik olarak teslim eden Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, yarışmayı düzenleyen Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederek, “Gazetecilere nefes oluyorsunuz, umut aşılıyorsunuz. İzmir’den yapılan bu değerli çalışmaların bizi daha da aydınlığa götüreceğine eminim” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü’nü Yüksel Can’a verdi.

Ödül töreninde söz alan usta kalemlerden biri de Yazar ve Tarihçi Yaşar Aksoy oldu. Mustafa Bora Özel Ödülü’nü, Arat Baran Keskin’e sunan Aksoy, hem Eflatun Nuri ile olan anılarını anlattı hem de ölümünden sonra onun için kaleme aldığı “Hepimiz Eflatun” şiirini okudu.

Gazeteci İsmail Saymaz da çevrimiçi ödül törenine katılarak, Konak Belediyesi Özel Ödülü’nü Coşkun Göle’ye sembolik olarak takdim etti.

Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü’nün kazananı Zafer Temoçin’e ise ödülünü, aynı dalda geçtiğimiz yıl verilen ödülün sahibi olan Karikatür sanatçısı Ercan Akyol verdi.

Gazeteci Fatih Portakal da ödül törenine katılarak, Orhan Peynirci’ye Başarı Ödülü’nü verdi.