Efsane Hoca Yalman’a veda

BirGün ANKARA

ODTÜ’nün efsane hocalarından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doçent Dr. Galip Yalman emekli oluyor. BirGün’e konuşan Yalman, “Akademiden emekli oluyorum ama gönülden kopmuyorum. Bırakıp gitme hissi yok içimde. Nerede ‘artık yeter’ diyeceğim bilmiyorum ama şu an böyle düşünüyorum” dedi.

Yalman sözlerini şöyle sürdürdü: Akademinin durumu felaket. Herhangi bir grubu eleştirmek için söylemiyorum ama büyük bir kitle açısından kayıtsızlık var. Kaygısızlık yok ama kayıtsız kalma durumu var.

Veda etkinliği
Yalman’ın emekliliği onuruna bugün veda programı düzenlenecek. Bugün saat 13.00’de Kültür ve Kongre Merkezi B Salonu’nda başlayacak etkinlikte açılışı Prof. Dr. Ayşe Ayata, açılış konuşmasını Prof. Dr. Alfredo Saad-Fılho yapacak. Uluslararası Siyasal İktisat ve Karşılaştırmalı Siyaset başlıklı paneller de düzenlenecek. Kriz, finans ve kalkınma üzerine Prof. Dr. Oktar Türel başkanlığında, Prof.Dr. Korkut Boratav, Doç.Dr. Pınar Bedirhanoğlu, Dr. Ali Rıza Güngen konuşacak. Türkiye, Avrupa ve Küresel Güney üzerine de Doç.Dr. Dimitris Tsarouhas başkanlığında da Prof. Dr. Atila Eralp, Prof. Dr. Zülküf Aydın, Doç. Aylin Topal söz alacak. Sonrasında da anılar, hikayeler ve anekdotlar aktarılarak kokteyl ile etkinlik sona erecek.