Tenis tarihinin en iyi oyuncuları arasından gösterilen Roger Federer, 24 yıllık kariyerini ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla noktaladı. Tenisin efsane isimlerinden Federer, Laver Kupası ile son kez korta çıktı.

Efsane tenisçi Roger Federer, kortlara veda etti
Fotoğraf: AA

Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sporcuları arasında gösterilen 41 yaşındaki Roger Federer, 24 yıllık kariyerine noktayı koydu. Görkemli kariyeriyle spor tarihine geçen Federer, ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla noktaladı.

İsviçreli yıldız, Laver Cup'ta jübile maçına çıktı. Federer'in veda maçına ilgi büyüktü. Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Roger Federer'i yalnız bırakmadı. Kaptanlığını Bjorn Borg'ün yaptığı Avrupa takımında, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud ve Stefanos Tsitsipas yer aldı.

Maç sonunda kariyerini noktalayan Roger Federer duygusal anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı. Federer'in veda ettiği sıralarda Nadal da gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

20'si Grand Slam 103 turnuva şampiyonluğuyla tenis tarihine geçen "ekselansları" lakaplı sporcu, 2020 yılında 103 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olmuştu.

8 kez şampiyonluk yaşadığı Wimbledon'ı tek erkeklerde en çok kazanan sporcu olan Federer, son şampiyonluğunu 36 yaşında 2018 Avustralya Açık'ta elde etmişti.

İlk kez 2004 yılında dünya klasmanının 1 numarasına yükselen Federer, toplam 310 hafta zirvede kalarak bu alanda rekor kırmıştı. Sırp tenisçi Novak Djokovic, geçen yıl bu rekorun yeni sahibi oldu.

Grand slam turnuvalarında 22 şampiyonluğu bulunan İspanyol Rafael Nadal ile 21 kez kupaya uzanan Djokovic, bu süreçte "en çok grand slam kazanan erkek sporcu" listesinde Federer'in üstüne çıktılar.