Ege Denizi'nin Kuşadası açıklarında saat 12.56 sırasında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, saat 13.10'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde art arda yaşanan 2 depremin ardından artçılar meydana geldi. Akşam saat 17.02 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Ege'de peş peşe depremler

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuşadası ilçesi açıklarında saat 12.56 sıralarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kuşadası ilçesinin 15.44 kilometre açığında 7.3 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem ilçe merkezinde ve çevresinde hafif şekilde hissedildi.

Yüksek katlı binalarda daha etkili hissedilen depremde bazı evlerde raflardaki kitap, bardak gibi eşyaların düştüğü bildirildi.

ART ARDA DEPREMLER

Kuşadası ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 13.10'da meydana gelen sarsıntının, 7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

Depremin, Aydın'ın Kuşadası ilçesine uzaklığı 18 kilometre olarak belirlendi.

Deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın alınmadığı belirtilen açıklamada, gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtilirken, Kuşadası ve çevresinde hayatın normal akışının devam ettiği görüldü.

Kuşadası Körfezi’nde 15 dakika arayla yaşanan iki ayrı depremin ardından 13.15’te 2.4 ve 13.19’da 2.8, 13.26’da da 2.4 büyüklüğünde 3 ayrı artçı sarsıntı daha yaşandı.

4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

Ege Denizi'nde Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında saat 17.02'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, meydana gelen sarsıntının, 6,7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

Depremin, Aydın'ın Kuşadası ilçesine uzaklığı 17,25 kilometre olarak belirlendi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Görür, Anadolu Levhası üzerindeki Ege Bölgesi'nde gerilmelerin arttığını ve bunun da irili ufaklı depremlere neden olduğunu söyledi.

Görür'ün açıklaması şöyle:

"Kuşadası güneyinde 4 ve 5 mertebelerinde depremler oluyor. Aynı yerde oldukları için kimileri artçı olabilir. Helen yayı ile Plini-Strabo fay zonu etkileşimi sonucu Anadolu Levhası üzerindeki Ege bölgesinde gerilmeler artıyor ve bu da irili ufaklı depremlere neden oluyor."