Ege Denizi'nde İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5 olarak açıkladı. Depremin ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bilgisini verdi.

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: İzmir ve çevresinde hissedildi

İzmir ve çevresi depremle sarsıldı. Ege Denizi'nde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Çanakkale ve Balıkesir kıyılarında da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, son günlerde sismik hareketliliğin olduğu Midilli Adası'nda saat 10.38'de 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde özellikle yüksek katlı binalarda hissedilen fdeprem sonrası bazı kişiler dışarı çıkarak bir süre bekledi.

Depremin bölgede herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı öğrenildi.

deprem-izmir-ve-cevresinde-hissedildi-1111922-1.

SOYER: HASAR GÖREN HERHANGİ BİR YAPIMIZ YOK

Ege Denizi'nde meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, herhangi bir can ve mal kalbı yaşanmadığını bildirdi. Soyer, "5.0 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen bilgilere göre hasar gören herhangi bir yapımız yok. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız" ifadelerini kullandı.