Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, sağlık emekçileri hasta yakınları tarafından darp edildi. Şiddete maruz kalan sağlık emekçilerinin beyaz kod vererek şikayetçi olmasına rağmen saldırganların karakolda serbest bırakıldığı belirtildi.

Ege Üniversitesi'nde sağlıkçılara şiddet: Saldırganlar ifade verip hastaneye döndü!

Berkay SAĞOL

Sağlık emekçilerine şiddet her geçen güç artmaya devam ediyor. Dün (3 Şubat) akşam saatlerinde Ege Üniversitesi çocuk acil servisinde hasta yakınları, sağlık emekçilerini darp etti.

Hastanın başında kalabalık şekilde bekledikleri için hastane güvenliği tarafından ikaz edilen hasta yakınlarının önce güvenliği daha sonra ise hemşireyi darp ettiği bildirildi. Hemşirenin koluna, göğsüne ve bacağına darbeler aldığı da belirtildi. O sırada nöbetçi olan bir doktorun da şiddete maruz kaldığı öğrenildi.

SALDIRGANLAR İFADE VERİP HASTANEYE DÖNDÜ

Beyaz kod verilmesinin ardından karakola götürülüp ifadesi alınan hasta yakınının serbest bırakıldığı ve sonrasında birkaç kişiyle beraber hastaneye geri geldiği belirtildi. Sağlık emekçilerinin bu sırada tedirgin bir şekilde çalışmaya devam ettiği ve nöbetçi olan ekibin arka kapıdan hastaneden ayrıldığı bildirildi.