Ege Üniversitesi'nde güz dönemi dersleri bugün itibariyle başladı. Yeni dönemin ilk gününde uzaktan eğitim sistemi çöktü.

Eğitim 'çok uzak': Ege Üniversitesi de sınıfta kaldı

BERKAY SAĞOL

Türkiye'deki hemen hemen tüm üniversitelerde uzaktan eğitimde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Birçok öğrenci eşitsiz şartlardan dolayı derslere giremezken, şartları uygun olan öğrenciler ise ders saatlerinde yoğun trafikten dolayı sistemin çökmesiyle karşı karşıya kalıyor.

Güz döneminin de uzaktan yapılacağı açıklanmasının ardından İzmir’in köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi (EÜ) 26 Ekim itibariyle eğitime başladı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, her türlü altyapıyının sağlandığı, online eğitimin sorunsuz olacağı, ZOOM, Microsoft TEAMS gibi alternatif uygulamalardan kesinlikle ders yapılmayacağı söylenmiş, derslerin EGEDERS üzerinden sürdürüleceği açıklanmıştı.

EN YÜKSEK BÜTÇEYİ ALAN ÜNİVERSİTELERDEN

En yüksek bütçeyi alan üniversitelerden biri olan Ege Üniversitesi'nn sistemi dönemin ilk günü çöktü. Sabah saatlerinde canlı derslerine girmek için çabalayan öğrencilerin ve akademisyenlerin sisteme giriş yapamadığı öğrenildi.

Sistemin çökmesinin ardından öğrenciler sosyal medya üzerinden, "Ege Üniversitesi'nin neyi düzgün zaten de sistemi düzgün çalışsın. Ders kaydı yapmamız bile bizim için bir lüks", "Süper bir sistem ve harika bir altyapıyla daha ilk günden derse giremedik teşekkürler", "Hoca bile sistemden düşüyor. Gerçekten bir site yapıp server almak bu kadar zor olmamalı" diyerek tepki gösterdi.

egitim-cok-uzak-ege-universitesi-de-sinifta-kaldi-797482-1.