Ankara'da 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak laiklik ve cumhuriyet eylemine KESK ve TMMOB gibi büyük konfederasyon ve meslek örgütlerinin yanı sıra Eğitim Der de katılmayacağını açıkladı...

Ankara'da 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak laiklik ve cumhuriyet eylemine KESK ve TMMOB gibi büyük konfederasyon ve meslek örgütlerinin yanı sıra Eğitim Der de katılmayacağını açıkladı.

Eğitim Der Ankara Şube Başkanı Mehmet Durdu, "14 Nisan'daki eyleme biz de iştirak etmeyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın ya da bir başka AKP'linin Köşk'e çıkmasını biz de istemiyoruz ama bu konuda Hükümete ve Meclis'e uyarıda bulunmak için darbeci bir generalin başında olduğu bir derneğin düzenlediği etkinliğe de katılmayı içimize sindiremiyoruz" dedi.

Durdu, "Demokrasi, insan hakları, düşünce özgürlüğü bizim için büyük önem arz etmektedir. Her konuda herkesle kol kola girmek, ittifak yapmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Demokrasiyi askıya almak isteyen kişilerle aynı platformu paylaşmak, aynı sloganları atmak, aynı yollarda yürümek bize yakışmaz" diye konuştu.

Birgün gazetesinin, "Ne AKP'ye destek ne de darbecilere" şeklinde özetlenebilecek tespitine sonuna kadar katıldıklarını ifade eden Eğitim Der Ankara Şube Başkanı Mehmet Durdu, Birgün'ün bu tespitle, ülkeyi ve halkı kırk katır mı, kırk satır mı ikilemine mahkûm eden çarkı kırıp parçalayacak işaret fişeğini ateşlemiş olduğunu, yüz binlerin, milyonların önüne yeni ve güçlü bir seçenek koyduğunu sözlerine ekledi.

BEDİA BAYKAL ANKARA