Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Ağustos’ta başlayacak yüz yüze eğitimi 21 Eylül’e ertelemesinin ardından, 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dönemi Mesleki Çalışma Programı, 24 - 28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

'Eğitim emekçileri, öğrencilerine kavuşmayı herkesten çok istiyor'



BERKAY SAĞOL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle açılacağını, 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı.

Öte yandan Bakanlık öğretmenlerin dönem başı seminerleriyle ilgili de bir açıklama yaparak, "2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dönemi Mesleki Çalışma Programı, 24 - 28 Ağustos tarihleri arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, "2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dönemi Mesleki Çalışmalarının okul ve kurumlarda yapılmasına karar verilmesinin anlaşılabilir bir yanı yoktur. Bu kararla bazı okullarda yüzlerce öğretmenin biraya geleceği bir ortamda salgın tehlikesi ortadan kalkmadan fiziksel mesafenin korunacağının ve maske takmanın sağlanacağının garanti altına alınmadığı, bilim insanlarının Covid-19 virüsünü taşıyan binlerce gizli taşıyıcın bulunabileceği yönünde uyarılar yaptığı koşullarda bu çalışmalara katılan öğretmen, eğitici tüm ilgililerin yaşam hakkı tehlike atılmaktadır" denildi.

"SADECE MASKE TAKILMASI İSTENEREK OKULLAR AÇILAMAZ"

egitim-emekcileri-ogrencilerine-kavusmayi-herkesten-cok-istiyor-769373-1.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararlarının ardından BirGün'e açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, öğretmenler uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini alamayacağını bildiklerini ifade etti.

Öğretmenlerin önceliğinin çocuğun üstün yararı olduğunu vurgulayan Çetin, "Okulların artık açılması gerekir ama önce MEB’den sorularımıza yanıt bekliyoruz. 24 Ağustos’ta okula çağırılan öğretmenlere haftalık test yapılacak mı? Yeteri kadar test hazır mı? Seyreltilmiş sınıflarda görev yapacak öğretmenler için ek atama kadrosu alındı mı?Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilecek mi? Seyreltilmiş sınıflar için gerekli olan derslikler ve yeni okul binaları hazır mı? Okullara sağlık personeli atandı mi? Temizlik ve dezenfektan için bütçe ayrıldı mı? Öğretmenler ve öğrenciler için koruyucu malzemeler yeteri kadar hazırlandı mı? Okullar salgın için alınacak önlemlere fiziki olarak hazır hale getirildi mi? Okulların öğrenci ve öğretmen lavabo sayısı artırıldı mı? Öğretmen odaları, kantinler, yemekhaneler ve okulların diğer bölümleri fiziki mesafeye uygun hale getirildi mi? Okul pansiyonları ve kapasiteleri fiziki mesafeye uygun hale getirildi mi? Öğretmenler ve öğrencilerin okula ulaşımı için önlemler alındı mi? Ders içerikleri ve ders araçları yeni normale hazır hale getirildi mi? Sadece maske takılması istenerek okullar açılamaz" dedi.