Eğitim İş İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi, Mobbingle Mücadele Komisyonu ve Etik Komisyonu kurduklarını, aynı zamanda da Emek Akademisi’yle sendikal mücadelede yeni bir dönemin açılacağını açıkladı.

Eğitim İş 4 No’lu Şube mobbingle mücadele komisyonu kurdu

BİRGÜN EGE

Eğitim İş İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi, yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeleri paylaştı.

Yapılan açıklamada, “Türkiye’de Bir İlk ‘Emek Akademisi’ Mobbingle Mücadele Komisyonu ve Etik Komisyonu olmak üzere iki komisyon kurduk. Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz başta olmak üzere, örgütlü mücadelenin önemi, sendikal hareketin amacı, tarihsel gelişimi ve hukuki içeriği hakkında eğitim vermek üzere, Emek Akademisi adıyla kurumsal eğitim modelini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladık. Sendikamız Genel Merkezi’nin kurulmasına ve kurumsallaşmasına destek verdiği Emek Akademisi'nin, diğer sendikalardan farklı ve özgün niteliğimizi öne çıkaracak önemli projelerden biri olduğu inancındayız. Üyelerimiz arasında alanının uzmanı akademisyenlerin varlığı dikkate alındığında, üyelerimizin sendikal bilincinin gelişmesinde, kurulacak Emek Akademisi’nin ciddi katkısı olacaktır. Emek Akademisi’nin eğitim seminerlerine yaz döneminden itibaren başlamayı planlıyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ile toplantı yapıldığı belirtilen açıklamada, “DEÜ Rektörlüğü Üst Yönetimi “Mobbing ile Mücadele” konusunda yetkili sendika olarak Eğitim İş 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi ile işbirliği yapmayı kabul etmiştir. Akademik kadro atamalarında ’kıdem ve liyakatin dikkate alınması’ da bu toplantıda karar altına alınmıştır. Yönetim Kurulu olarak bu toplantıda alınan tüm kararların ve verilen sözlerin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.