Eğitim İş Şube başkanı’na saldırı!

Anıl ATAŞ

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, aracıyla otoparktan çıkarken Ülkü Ocakları üyesi 7-8 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Aracının etrafını saran grup, Ülkü Ocakları’ndan geldiklerini ifade ederek Rona’yı aracından indirmeye çalıştı. Aracından inmeyen Rona’ya araç içerisinde saldıran grup, olayın ardından kaçarak uzaklaştı. Çevredeki sivil polisler tarafından kaçarken yakalanan bir kişi ise Ülkü Ocakları’ndan olduğunu itiraf ederek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.


‘Deliller karartılabilir’

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan Rona, “Türkiye’de adalete güvenimiz dün yaşadığımız manzaradan sonra neredeyse hiç kalmadı. Çünkü bu saldırıyı siyasi nedenlerle yaptığını itiraf eden, yakalanan saldırgan savcılık tarafından hemen serbest bırakıldı” dedi. Çevrede belediyeye ait otoparkın güvenlik kameralarının bulunduğunu ve olayın kamera kayıtlarına yansıdığını söyleyen Rona, bu kayıtların yok edilebileceğine dair kaygılarının olduğunu dile getirdi.

egitim-is-sube-baskani-na-saldiri-642010-1.
Özkan Rona

Konuyu değerlendiren Rona, “Vatanseverlik maskesinin arkasına gizlenmiş bu çeteler; demokratik haklarını kullananları, ülkenin bir takım aksaklıklarına muhalefet edenleri bu tarz mafyatik yöntemlerle susturmayı amaçlıyorlar” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen saldırının toplumun bir kesimine bir mesaj olduğunu ifade eden Rona, sözlerine şöyle devam etti: “Sanıyoruz ki Türkiye’de yeni bir konsept gelişiyor bu anlamda. Buna benzer saldırıları son zamanlarda sıkça duyuyoruz ama faşizme geçit yok. Faşizme karşı direneceğiz; özgürlük, demokrasi mücadelemiz olanca hızıyla devam edecek. Bu tür yöntemlerle bizi susturamayacaklarını on yıllardır zaten biliyorlar. Çünkü bu, Türkiye’nin bugün edindiği bir deneyim değil. Bunlar, altıncı filoya karşı mücadele edenlere karşı Amerikan uşaklığı yapanlardı. Bunlar, demokratik öğrencileri katleden insanlardı aynı zamanda. Ülkenin toprağı karış karış satılırken vatanseverliklerini unutanlar, ne hikmetse, iktidarın politikalarına itiraz edenleri görünce bir anda vatansever kesiliyorlar.”