İkili eğitime geçmek zorunda kalan bazı Anadolu liselerinin çıkış saati 20.30’a kadar çekildi. Baba Ahmet K., “İmam hatip liselerinin kontenjanları boşken bizim çocuklarımız geç saatlerde okumaya mecbur bırakılıyor” dedi

Eğitim karanlığa mahkûm

MAHİR BAĞIŞ

Türkiye’deki eğitim sisteminin çözüm bekleyen problemlerinden olan ikili eğitim, öğrencileri karanlığa mahkûm etti. Yoğunluk nedeniyle ikili eğitime geçmek zorunda kalan Ankara Sincan İbn Sina Anadolu Lisesi öğrencileri için okul çıkış saati 20.30 oldu. Çocuklarının karanlıkta okuldan çıkmak zorunda bırakılmasına tepki gösteren veliler, “Neden bize bu eziyeti çektiriyorlar?” diye sordu.

Ankara Sincan’da bulunan İbn Sina Anadolu Lisesi, Sincan Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Selahattin Akbilek Anadolu Lisesi de 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci yoğunluğu gerekçesiyle ikili eğitime geçti. Bu okullarda sabahçı öğrenciler için ilk ders zili 07.40’ta çalarken öğlenci öğrencilerin çıkış saati 20.30’a kadar çekildi.

ANADOLU’YU CEZALANDIRIYORLAR

Eğitim Sen ve Eğitim İş üyeleri, ikili eğitimin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla okul çıkış saati 20.30 olan İbni Sina Anadolu Lisesi önünde önceki gün bir araya geldi.

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, Anadolu lisesini tercih eden öğrenci ve velilerin cezalandırıldığını belirterek “Öğrencilerimiz veya öğretmenlerimizin başına gelecek bir olumsuzluktan Ankara Valiliği ve MEB sorumlu olacaktır” dedi.

İMAM HATİP KONTENJANLARI BOŞ

Yetkililerden çözüm beklediğini anlatan Özlem A. isimli veli, “Ben böyle bir eğitim istemiyorum. Çocuğum saat dokuzda eve geliyor. Ne zaman yemek yiyecek? Kaçta yatacak? Daha dokuzuncu sınıfta benim çocuğum” diye konuştu. Servis kullanan öğrenciler için çok sorun olmadığını ifade eden veli, “Parası olmayanlar için çok zor durum. Birçok imam hatip lisesinin kontenjanı boşken bizim çocuklarımız bu saatlerde okumak durumunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

OKUL ÇIKIŞINDA SALDIRIYA UĞRADI

Geç saatte okuldan çıkan kızının okul çıkışında saldırıya uğradığını belirten Ahmet K. ise şunları anlattı:

“Duyar duymaz karakola gittik saldırganlardan şikâyetçi olduk. Ama karakolda doğal olarak okulun çıkış saatlerini değiştiremeyeceğini yetkilerinin olmadığını söylediler. Benim kızımın başına gelen herkesin çocuğunun başına gelebilir. Ve bu olay bir daha yaşanabilir. Evimiz uzak olduğu için kızım okuldan evine güvenli bir şekilde dönemiyor. Gece eğitimin kalkmasını ve gündüz eğimine geçişi istiyoruz.”