Eğitim kurulunda eğitimci yok!

MUSTAFA KÖMÜŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından Eğitim ve öğretim politikaları kuruluna yapılan atamalarda dikkat çekici isimler yer aldı. Kurulda özel okul sahipleri ve mühendisler bulunurken Kemal Şamlıoğlu dışında eğitimci yer almadı.

Kurula atanan isimler şu şekilde:

>>Liselere Geçiş Sınavı’nda yaşanan aksaklıklar nedeniyle görevden alınan eski MEB Özel Öğretim kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu kurulda yer aldı. Şamlıoğlu’nun görev yaptığı dönemde özel okul sayısında çok büyük artış yaşanmıştı.

egitim-muhendise-ve-patronlara-emanet-518393-1.

>>AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’in eski başkanı ve AKP Milletvekili Ahmet Gündoğdu da kurula atandı. Gündoğdu ilahiyat fakültesi mezunu olmasına rağmen uzun bir süre öğretmen olarak da yapmıştı.

egitim-muhendise-ve-patronlara-emanet-518394-1.

>>Kurtuluş Savaşı sırasında öncesince Mustafa Kemal’in İngilizlerle görüştüğünü ve Sivas Kongresi maddelerinin sonradan uydurulduğunu iddia eden Prof. Dr. Mehmet Çelik de kurul üyesi oldu. Çelik yandaş kanallarda programlar yapıyor.

egitim-muhendise-ve-patronlara-emanet-518395-1.

>>TED Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da kurulda bulunan isimlerden. Milli Eğitim Bakanlığı’na özel okul sahibinin atanmasının ardından kurula da vakıf üniversitesinde üst düzey görevlinin atanması dikkat çekti. Pehlivanoğlu ayrıca Anavatan Partisi’nde (ANAP) çeşitli görevlerde bulundu. Pehlivanoğlu mühendislik mezunu.

egitim-muhendise-ve-patronlara-emanet-518396-1.

>>TÜBA Başkanı Prof. Dr. Cevat Acar da kurul üyeliğine seçilenlerden. Acar, İşletme Fakültesi mezunu. Yıllarca İstanbul Üniversitesi’nde çeşitli idari görevlerde çalıştı.

egitim-muhendise-ve-patronlara-emanet-518397-1.

>> Kurulda bu isimler dışında 4 mühendis ve 1 tane de hukukçu yer aldı. Prof. Dr. Abdullah Atalar, Prof. Öktem Vardar, Prof. Umran S. İnan ve Tuncay Dögeroğlu mühendis Prof. Dr. Yavuz Atar ise hukukçu.