Eğitim Saray’da alınan kararlarla planlanamaz

HABER MERKEZİ

Eğitim Sen Şubeleri dün ‘normalleşme’ ile birlikte alınan yüz yüze eğitim kararına ilişkin açıklama yaptı. Birçok ilde açıklama yapan Eğitim Sen’liler “Eğitim önemli bir kamusal hizmettir, Saray’da alınan kararlarla planlanamaz” dedi. Eğitim planlamasının düzgün işlemediğine dikkat çeken Eğitim Sen’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Eğitim önemli bir kamusal hizmettir, sarayda alınan kararlarla planlanamaz. İçinde yaşadığımız bugünlerde ortaokul ve liselerde bu plansızlığın doğurduğu bir kaos yaşanmaktadır. Özellikle ortaokul ve liselerin salgın ile mücadele kapasitesi geliştirilmeden, düşük riskli, kontrollü ve seyreltilmiş bir eğitim ortamı hazırlanmadan açılması salgın koşullarında eğitim yönetimi ve planlamasının ne denli sağlıksız biçimde yürütüldüğünü ortaya koymaktadır.

Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanma sürecinin hızla tamamlanması gerektiğini yapılan açıklamada şöyle dendi: “Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır. Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır. Kamuoyu, okullara dair gelişmelere ilişkin olarak il ve ilçe düzeyinde aşılanan öğretmen sayısı, vaka sayıları, karantinaya alınan sınıflar, karantinaya alınan okullar konusunda haftalık tablolarla bilgilendirilmelidir. Tüm öğretim tür ve düzeylerinde sağlıklı ve güvenli koşullarda yüz yüze eğitim için bir yandan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize karşı sorumluluklarımızın gereklerini, diğer yandan toplum sağlığı duyarlılığımızın bize yüklediği görevleri anımsayarak mücadelemizi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.