Eğitim Sen: AÜ öğrencileri güvenlik birimi baskısı ve şiddetiyle karşı karşıya

Anadolu Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde Kanun Hükmünde Kararname ile Barış Bildirgesine imza attıkları gerekçesiyle ihraç edilen akademisyenleri uğurlamak isteyen öğrencilere soruşturma açıldı. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, altı öğrenciye açılan soruşturmaya dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Yapılan açıklamada “Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün sergilediği bu bu keyfilik, ülkedeki baskı ortamıyla ve antidemokratik yapı ile ilişkilidir. Düşünce özgürlüğü gibi en temel hakları defalarca engellemiş olan üniversite yönetimi, girdiği bu yolda ancak daha fazla baskı ile devam edebiliyor, edebileceğini düşünüyor.” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen Eskişehir şubesi adına açıklamayı okuyan Barış Akademisyeni Murat Emeksiz, öğrencilerin, yönetimin hoşuna gitmeyen her türlü ifadesinin güvenlik birimi baskısı ve şiddetiyle, polis tehdidiyle ve nihayetinde disiplin soruşturmaları ve cezalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Açılan soruşturmalar hakkında soruşturmacıların ve disiplin kurullarının bu kez onurlu ve hukuki bir tavır izleyerek soruşturmaların derhal sonlandırmaları için çağrı yaparak açıklama sonlandırıldı.