Eğitim Sen'den 23 Kasım mitingine çağrı

Eğitim Sen'liler 23 Kasım'da Ankara'da yapılacak buluşma öncesi İstanbul Bakırköy'de bir araya geldi. Burada bildiri dağıtan sendika üyeleri; öğretmenleri, velileri ve öğrencileri 23 Kasım'da Ankara'ya çağırdı.

Sendika üyeleri ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Özlem Tolu yaptı. Tolu'nun yaptığı açıklama özetle şöyle:

"Bizler; en ağır koşullarda öğrencilerimizin gözündeki ışıltı sönmesin diye çalışan kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenleriz. Bizler; haksız, hukuksuz şekilde bir gecede çıkarılan kararnamelerle, disiplin kurullarınca veya sözleşmesi yenilenmeyerek ihraç edilen eğitim ve bilim emekçileriyiz. Biz biliyoruz ki; birbirimizin sesine ses olduğumuzda eşit ve özgür bir ülke yaratacağız, Biz biliyoruz ki; eşit, özgür, laik, demokratik ve barış içinde bir ülkeyi yarattığımızda, haklarımızı, özgürlüklerimizi kazanacağız. Eğitim Sen, 111 yıldır devam eden eğitim emekçilerinin mücadele tarihinden ve birikiminden aldığı güçle tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi, velilerimizi, bilim insanlarını ve tüm yurttaşlarımızı 23 Kasım'da Ankara'da buluşmaya çağırıyor. Bu davet bizim. Birlikte başaracağız."

egitim-sen-den-23-kasim-mitingine-cagri-651821-1.