Yeni Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan: Haklarımıza, ataması yapılmayan meslektaşlarımıza sahip çıkacağız, iş yerlerimiz diyanet ve cemaatlerin eline teslim edildi, iş güvencemiz tehdit ediliyor. Bunlara karşıyız

Eğitim Sen MYK bir araya gelerek görev dağılımını yaptı

Eğitim Sen 10. Dönem Merkez Yürütme Kurulu sendikanın Ankara Çukurambar'da bulunan genel merkez bnasında bir araya gelerek görev dağılımını yaptı. Daha önce kamuoyuna genel başkanlık görevi verileceği duyurulan Feray Aytekin Aydoğan resmen genel başkanlık görevini üstlendi.

10. Dönem Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan toplantıda yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte izlenecek mücadele hattını anlattı.

"Çok zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız, bu dönemde tüm şube ve işyerlerinden doğru bize verdikleri sorumluluğu üstlenip önümüzdeki süreç için bir mücadele hattı oluşturacağız" diyen Genel Başkan Aytekin Aydoğan, "En temel mücadele hattımız İhraçlar, OHAL ve KHK işyerlerinden şubelerden sokaklardan daha güçlü bir şekilde tüm arkadaşlarımızın sesine ses olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haklarımıza sahip çıkacağız

Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle: "Okul öncesi, rehberlik ve ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız başta olmak üzere eğitimin her alanında mesleki ve özlük haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

16 Nisan’dan referandumdan sonra işgüvencesi daha da büyük bir tehdit altında. Hükümetin iş güvencesi hakkımıza dokunmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İş güvencesi hiçbir zaman bize bir lütuf olarak verilmemiştir biz geçmişten bu yana tüm haklarımızı mücadele ederek elde ettik.

4+4+4 sürecinden sonra çok ciddi gericileşme dalgası yaşıyoruz, iş yerlerimiz diyanet ve cemaatlerin eline teslim edilmiş durumda. Tüm arkadaşlarımıza ve özellikle Eğitim Sen’li arkadaşlarımıza her türlü mobbing uygulaması yaşatılmaktadır. Gericiliğe karşı bilimsel eğitimi savunacağız ve laiklik üzerinden mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımız için laik, bilimsel, parasız ve anadilinde eğitim hakkı için önümüzdeki dönemde de mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kadın emekçilerin üzerindeki baskının farkındayız, kadın emekçilerin sesi olmaya devam edeceğiz.

Buradan AKP hükümetine tekrar ve tekrar sesleniyoruz, KHK’lerine de, İhraçlarına da, OHAL’ine ve hukuksuz tüm uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Son olarak da diyoruz ki; KHK’ler gidecek biz kalacağız.”

Eğitim Sen 10. Dönem Merkez Yürütme Kurulu görev dağılımı ise şu şekilde açıklandı:

Feray Aytekin Aydoğan Genel Başkan

Keskin BAYINDIR Genel Sekreter

Ahmet KARAGÖZ Genel Mali Sekreter

İsmail SAĞDIÇ Genel Örgütlenme Sekreteri

Özgür BOZDOĞAN Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri

Derya YULCU Merkez Kadın Sekreteri

Ebru YİĞİT Genel TİS – Hukuk Sekreteri