Eğitimde neler oldu?

>> MEB Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını, bu okullar için yıkım kararı verildiğini açıkladı. Öte yandan İstanbul Valiliği de, 5.8’lik deprem sebebiyle hasar gören 8 okulun yıkılarak yeniden yapılacağını duyurdu.

>> TBMM’de dağıtılan İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER) yayın organı Tohum dergisinde “boğulmak üzereyken samimi biçimde dua eden kurtulur” öğüdü veriliyor.

>> MEB öğrencilerin 2020 Ocak ayı burslarını yatıramadı. Ödenmeyen bursların gerekçesi “Maliye Bakanlığı’ndan kaynaklı ödenek yetersizliği” olarak açıklandı. Öğrenciler “Bursum kimin cebinde?” diyerek tepki gösterdi.

>> Bakan Ziya Selçuk bir TV programında çırak sayısının 6000’e çıkmasını ve “çocuk işçiliğinin artmasını” başarı öyküsü olarak anlattı.

>> Antalya’da bir Özel Eğitim Merkezi’nde çalışan 26 yaşındaki psikolojik danışman Nazlı Ödevci, esnek ve geç saatlere kadar çalıştığı iş yerinden 19.30’da çıkıp karşıdan karşıya geçerken trafik kazasında hayatını kaybetti.

>> Lise mezunu bekçi 5.071 TL ve üniversite mezunu bekçi 5.078 TL maaş alıyorken öğretmen maaşı 4.013 TL.

>> Gerici dernek ve vakıflar okullarda cirit atarken, CHP’li Eynesil Belediyesi’nin öğrencilere yapmak istediği giyecek yardımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellendi.

>> İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde panolara okul taksidini geciktiren öğrencilerin kartlarının iptal edilerek okula sokulmayacağına dair yazılar asıldı.

Çağrımız VarÇağrımız Var