Eğitimde neler oldu?

>>MEB, Eğitim Takvimi’nde yer alan “böceklerin neden kuyruğu yoktur” sorusunun yanıtında yer alan ve evrime referans veren ifadeyi çıkardı.


>>MEB, dini derneklerin de “Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu” çatısı altında okullara girmesine olanak sağladı.


>>Çocuk evliliğini savunan YTÜ “akademisyen” Bedri Gencer’in odasının kapısı öğrenciler tarafından mühürlendi.


>>MEB’in düzenleyeceği “Eğitim ve Ahlak Kongresi”nin Onur Kurulu’nda CB Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Atar, AKP’li Emrullah İşler ve Harf Devrimi’ni “soykırım” olarak yorumlayan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı yer aldı. Bilim Kurulu’nda da ilahiyatçıların çokluğu dikkat çekiyor.


>>Turgutlu MTAL’nde, boş geçen derslere branşı beden eğitimi olan okul müdür yardımcısının girerek dinsel eğitim vermesinin yanlış olduğunu öğretmenler kurulunda ifade eden öğretmen, “Cumhurbaşkanına ve dine hakaret” gerekçesiyle açığa alındı.


>>Erdoğan’ın atadığı veteriner rektörün sağlığa zararlı sucuk üretmekten hapis cezası aldığı ve meslekten 3 ay men edildiği ortaya çıktı.


>>MEB onayıyla okullarda bilgi yarışması düzenleyen Server Yaşam Vakfı’nın dağıttığı kitapta tesettür övgüsü yapılıyor.


>>MEB’in 2020 Yatırım Programına göre; fen liselerine 112, Anadolu Liselerine 2.725, imam hatip Liselerine de 2.912 derslik yapılması planlanmış.


>>Bursa Nilüfer’de bulunan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Okul Aile Birliği öğrenci velilerine Bakara sureli, dualı mektup göndererek bağış istedi.