Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt, adı açıklanmayan bir futbolcusunda koronavirüs tespit edilmesinin ardından 14 günlük karantiya gireceğini duyurdu

Eintracht Frankfurt'un bir oyuncusunda koronavirüs çıktı, takım karantinaya alındı

BirGün FRANKURT

Almanya futbol birinci ligi Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt, koronovirüs nedeniyle 14 günlük karantinaya alınacak. Frankfurtlu bir oyuncuda koronavirüsü (Covid-19) tespit edilmesi üzerine bütün takıma karantina kararı verildiği belirtildi.

Eintracht.de sitesinde yer alan açıklamaya göre Frankfurt’un bir futbolcusu, halsizlik ve tipik koronavirüsü semptomlarından şikayet etmesi nedeniyle teste tabi tutuldu. Frankfurtlu futbolcunun testi, pozitif çıktı. Bunun üzerine tüm Eintracht futbolcuları, teknik ekip ve Eintracht Frankfurt çalışanlarının da teste tabi tutulması kararı alındı. Testin ardından Frankfurtlu futbolcular, çalışanlar ve teknik ekip 14 günlük zorunlu karantinaya girecekler.

SPORTİF DİREKTÖR BOBİC: HERKES SORUMLULUK ALMALI VE EVDE KALMALI

Almanya'da korinavirüs tespit edilenlerin sayında hızlı artış nedeniyle, Eintracht Frankfurt Teknik Direktör Adi Hütter, enfeksiyon riskini en aza indirmek için futbolcularından bireysel çalışma istemişti. Frankfurt konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmeyeciğini duyurdu.

Eintracht Frankfurt, futbolcularının sağlığının birinci derece öncelikleri olduğu belirterek anlayış istedi. Eintracht Frankfurt Spor Direktörü Fredi Bobic de, “Ne yazık ki, virüse yakalanmak sadece bir zaman meselesiydi. Ancak bu zor durumdan da kurtulacağız. Salgın herkesi etkileyebilir. Bu bağlamda herkes için durum çok açık: Herkes sorumluluk almalı ve evde kalmalı” diye konuştu.