AKP’li Bağcılar Belediyesi, İlçe Müftülüğü’nün talebi üzerine, hafızlık hakkı kazanan 2013 kişiye yarım cumhuriyet altını ödül verilmesi için Belediye Meclisi’nden yetki istedi. İhale, Meclis’ten yetki alınmadan yapıldı.

Ekonomik kriz günlerinde bir AKP’li belediye ‘icraatı’: Yeni hafızlara 600 bin TL’lik altın ödülü!

HABER MERKEZİ

AKP’li Bağcılar Belediyesi, ilçedeki “Kuran Kurslarında” yetişen ve hafızlık hakkı kazanan 213 kişiyi, kulplu yarım cumhuriyet altını ile ödüllendirecek. Toplamı yaklaşık 600 bin TL tutan altın teşvik ödülü için Belediye Meclisi’nden yetki istendi. Meclis yetkisi alınmadan ihaleyi yapan Bağcılar Belediyesi, henüz ihale sonucunu açıklamadı.

Bağcılar Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantıları başladı. Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın imzasıyla sunulan, İlçe Müftülüğü’nün talebi doğrultusunda hazırlanan teklif Meclis gündemine alındı. Önümüzdeki Meclis toplantılarında karara bağlanması beklenen, oldukça dikkat çekici teklif şöyle:

“İlçemiz Müftülüğünce; İlçemiz Müftülüğe bağlı Kur’an Kurslarında eğitim verilen ve hafızlık hakkı kazanan toplam 213 öğrencinin yarım(1/2) Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilmesi istenmektedir.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde; 5393 sayılı Belediyeler Kanunun 14. Maddesi(b) bendi 6360 sayılı kanunun 17. Maddesiyle eklenen ‘… yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verilebilir’ hükmü gereğince 25.04.1984 tarih ve 27302 sayılı İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe giren Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinin 4. Maddesi 3. Bendine göre yarım(1/2) Cumhuriyet Altın ödül verilebilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim.”

ekonomik-kriz-gunlerinde-bir-akp-li-belediye-icraati-yeni-hafizlara-600-bin-tl-lik-altin-odulu-952385-1.

Ekonomik krizin yaşandığı bir zamanda, Belediye Bütçesi’nden yaklaşık 600 bin TL’lik bir kaynağın, hafızlara ödül olarak dağıtılmak istenmesi kaynakların eşit, adil ve en yararlı şekilde kullanılması ile çelişki oluşturuyor.

KIRMIZI KURDELE ŞARTI

İhalenin teknik şartnamesine göre alınacak olan 22 ayar Cumhuriyet Altınları, 22 milimetre çapında, kulplu ve 3,56 gram ağırlığında olacak. 2021 yılına ait ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmış olması istenen altınlar için “Her bir yarım altın kırmızı kurdeleli insan boynuna asılabilecek şekilde hazırlanacaktır” denildi.

Şartnamede belirtildiği üzere 3,56 gram olması istenen kulplu altınların toplamı, gramı anlık değişse de 787 TL baz alındığında, 596 bin 766 TL tutuyor.

ekonomik-kriz-gunlerinde-bir-akp-li-belediye-icraati-yeni-hafizlara-600-bin-tl-lik-altin-odulu-952386-1.

ekonomik-kriz-gunlerinde-bir-akp-li-belediye-icraati-yeni-hafizlara-600-bin-tl-lik-altin-odulu-952387-1.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ İPTAL ETTİ

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, ampute futbol takımı için 155 adet kulplu tam Cumhuriyet Altını alımı için 13 Ağustos 2021 tarihinde ihale açtı. Ancak, belediye ihaleye teklif veren firmanın teklifi, ihale için ayrılan paranın üzerinde olması ve ihalede geçerli teklif bulunmaması nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinde ihaleyi iptal etti.