Sri Lanka’da Rajapaksa hükümeti, tuhaf bir karara imza attı. Hükümet yükselen yakıt fiyatlarına dikkat çekerek “Cuma günleri de işe gelmeyin, evde gıda yetiştirin” dedi.

Ekonomik krize çok enteresan çözüm: Yakıt fiyatları arttı işe gelmeyin
Fotoğraf: AA

Dış Haberler

Bağımsızlığını kazandığı 1948'den bu yana en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ve yönetimde bulunan aile üyelerine yönelik protestolar devam ediyor. Bu nedenle harekete geçen Sri Lanka hükümeti, ilginç bir karara imza attı. Hükümet, kamu çalışanlarının önümüzdeki üç ay boyunca cuma günleri de izinli olmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Hükümet, haftada dört gün mesai uygulamasıyla vatandaşlarının evde gıda yetiştirmeye zaman ayırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca artan yakıt fiyatları nedeniyle vatandaşların bir gün işe gitmeyerek tasarrufta bulunmaları da hedefleniyor. 22 milyon nüfuslu ülkede bir milyon kamu çalışanı bulunuyor.

TARIMA TEŞVİK

Hükümetin açıklamasında şu ifadeler kullanılıyor:

"Gelecekte yaşanması beklenen gıda kıtlığına karşı bir tedbir olarak kamu çalışanlarına haftada bir gün daha izin verilmesi ve evlerinin bahçelerinde ya da başka alanlarda tarımsal faaliyetlere geçmelerine imkân verecek desteğin sağlanması uygun görülmüştür."

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede acil gereksinim duyulan ithal ürünlerinin tedariki için bu yıl en az 5 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Hükümet ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında bir ekonomik kurtarma paketinin hayata geçirilmesi için görüşmeler sürüyor. IMF heyetinin pazartesi günü başkent Kolombo'ya gitmesi bekleniyor.