Balıkesir’in Gönen ilçesinde kaybolan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmaları sürüyor. 9 gündür kayıp olan Berzeg’i arama çalışmalarına bugün Ankara’dan gelen özel bir ekip de katıldı.

Kaynak: DHA
Ekonomist Berzeg’i arama çalışmaları 9. gününde: Ankara'dan özel ekip de katıldı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kaybolan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'i arama çalışmaları 9. gününde, Ankara'dan gelen özel ekibin katılımıyla devam ediyor.

İlçeye bağlı kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran'da sabah yürüyüşü yapmak için köpeği "Tina" ile ayrılan Berzeg'in geri dönmemesi üzerine yakınları jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

İhbar üzerine bölgeye, Jandarma Arama ve Kurtarma, Jandarma Komando ve AKUT ekipleri sevk edildi. Çalışmalara Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDEN), STK'lar ve köylüler de destek verdi.

Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgede aramalarını yoğunlaştıran ekipler şu ana kadar, Korhan Berzeg ve köpeğine ulaşamadı.

Bugün de devam eden arama çalışmalarına, çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da katıldı.

"ÖZEL EKİP BİZE YOL GÖSTERECEK"

Yaklaşık 150 kişilik bir ekibin Korhan Berzeg’i arama çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, arama çalışmalarına Ankara’dan gelen özel ekibin de katıldığını söyledi.

Yurt, “İl Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine gelen özel ekip de bugün arama çalışmalarına katılıyor. Korhan Berzeg’in yakınlarının ifadelerine başvuracak olan ekip, arama çalışmalarına katılan ekiplerle de görüşecek. İfadeler ve şu anki çalışmaların nerede yürütüldüğüne ve seyrine göre bir yol haritası belirlenecek. Özel ekip bize yol gösterecek” dedi.