Ekonomist Mustafa Sönmez, asgari ücrete yapılan zammın sadece ağrı kesici olabileceğini söyledi. Sönmez, ülkenin yarısının asgari ücrete talim eder hale geldiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ekonomist Sönmez: 11 bin 402 lira ağrı kesici olabilir ancak
Fotoğraf: AA

Asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak açıklanmasının ardından ekonomistlerden de yeni asgari ücrete ilişkin yorumlar gelmeye başladı. 

Ekonomist Mustafa Sönmez, asgari ücrete yapılan zammın sadece ağrı kesici etkisi yapacağını kaydetti. 

Uzmanlar, yüksek enflayonun devam etmesi halinde asgari ücrete yapılan zammın etkisinin kısa süreli olacağına dikkat çekti.  

Ekonomist Mustafa Sönmez şunları söyledi:

"11 bin 400 tl asgari ücret bir ağrı kesici olabilir ancak. Yarısı asgari ücrete talim eden bir ekonomi haline geldi Türkiye. İşler asgari ücretlik Vasıflı emek işi yok ki memlekette Çarık çürük hizmet, inşaat, turizm, dandik sanayi işleri ancak vasıfsız eleman talep ediyor. Mesele burada." 

"ÜCRET DEDİĞİN SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜKLE BELİRLENİR"

Sönmez ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın asgari ücret ile ilgili paylaşımını da alıntılayarak asgari ücretin Cumhurbaşkanı güdümlü belirlenmesine tepki gösterdi. Mustafa Sönmez, "Hangi demokratik ülkede asgari ücret, toplumun yarısının ücreti ve bu ücret CB güdümlü belirleniyor? Ücret dediğin sendikal örgütlülükle, pazarlık, gerektiğinde grev kullanılarak belirlenir. Bir de bizim halimize bak! Al sana asgari ücret öp başına koy, duacı ol! Rezillik" ifadelerini kullandı.