Olay TV'nin kendisinin kanalı olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Ekrem İmamoğlu, “Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Ben ortak olsam Olay TV muhtemelen kapanmazdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece 26 gün süren yayın hayatının ardından kapatılan Olay TV ile ilgili "Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı" diye konuştu.

İmamoğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Olat TV’nin kendisine ait olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığı söyleniyor. Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar.Ben TV sahibi olabilirim. Esas olan süreci iyi anlamak. Ben bunları tartışmıyorum. 2021'e birkaç gün kala bir şekilde bir meydanın kepenkleri indiriliyor. Ben bu ülkede bağımsız özgür basının olmasını isterim. Buraya gelip nasıl medeni bir şekilde tartışabiliyorsak bunun olması lazım. Bu özgürlüğü sağlayan kanallar olmalı. Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde. Ben ortak olmadım. Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Bir medya kuruluşu kurarsam bunu söylerim.”

'AŞI OLACAĞIM'

Öte yandan İstanbul’daki koronavirüs kaynaklı can kaybının gerilemeye başladığını kaydeden İmamoğlu, aşı olacağını da kaydetti. İmamoğlu, “Covid-19 aşısı olacağını söyleyen İmamoğlu, "Şu anda bizim hekimlerimiz olunması yönünde tavsiyede bulunuyorlar. Ama şu anda benim bir antikorum var" dedi.

İmamoğlu'nun gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

KADIN CİNAYETLERİ

“Bu, toplumun bir kesiminin meselesi değil bütüncül bir mesele. Hep beraber bunu tamir etmek zorundayız. Bunun aileden başlayan eğitimleri, eğitimdeki dil, bizlerin duruşları, cinsiyet eşitliği, yanlış gelenek göreneklerden kurtulmamız lazım. Onların hiçbiri gerçek anlamda geleneğimiz göreneğimiz değil.

Özgecan Aslan'ın ismini bir kültür merkezine verdim. Bu gururlanacak bir şey değil. İçimizi acıtsın, simgesel olarak önümüzde dursun diye verdim.

İSTANBUL'DAKİ KORONAVİRÜS VAKALARI

Bize gelen vefat sayılarının yüzlü sayılara kadar azaldığını görüyoruz. Azalma görüyoruz. Kasım ve Aralık ayında geçen yıla göre 2 katın biraz altında artış oldu. Günlük ölüm sayılarının 500'ü bulduğu zamanlar oldu.

'TAKSİ SAYISI BU ŞEHİRDE ARTMALIDIR'

Taksi projesinden çok UKOME'yi konuşmak lazım. UKOME bir gecede oldu. Aile Bakanlığı'ndan bir kişi UKOME üyesi oldu. Neden? İmamoğlu'nun sandalye sayısı az olsun diye. Şehrin lehine bir karar gelmesin diye çalışıyorlar. Taksi kararı oradaki oylama sistemine takıldı. Bu şehrin taksi sayısı 30 senedir değişmiyor. Turist sayısını 16 milyon civarında bekliyorduk. Taksi sayısı bu şehirde artmalıdır. Böylesi bir sistemde benim esnafım da mutsuz. Ben taksici esnafının yanındayım zaten. Geldikten sonra 2. zam bu. Ondan önce 3 sene yapılmamış.

Taksici Odası Başkanı benim yanıma gelemedi ama gelen arkadaşlar satın kabul edelim dediler. Ben İstanbul'un malını sana niye satacağım? Böyle bir süreci kazandıracağız. Taksiciler Odası Başkanı siyasidir. Plaka işiyle uğraşan birkaç tane galeri bu işten mutsuz."